Burgers neemt HET DC mee naar Gorinchem • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Burgers neemt HET DC mee naar Gorinchem

Burgers Carrosserie laat op Transport Compleet Gorinchem voor het eerst HET DC zien. Geen magazijn, maar een dubbeldeksoplegger voorzien van elektrische Sevic Cargo 500 bezorgvoertuigen. Te zien op het buitenterrein van de Evenementenhal.

Dicht bij de ingang van de Evenementenhal staat een losse Sevic, maar verderop staat er nog eentje, bij de dubbeldekker van Burgers, waar ook nog zo’n klein elektrisch autootje uit piept.

De Sevic Cargo 500 is met een lengte van 370 cm en een breedte van 140 cm compact genoeg voor inzet in de stad. De mini-bedrijfsauto heeft echter wel een laadvermogen van 500 of 600 kg. De Sevic is volledig elektrisch en heeft naar keuze twee accupakketten: eentje van 8,64 kWh (80 km actieradius) en eentje van 10,8 kWh (160 km actieradius). Het voertuig heeft een speciaal ontwikkeld veersysteem en schijfremmen rondom. Het weggedrag is daarom volgens Burgers prima. Er zijn twee varianten van de Sevic, allebei geschikt voor binnenstadsvervoer. Eén versie heeft een maximale snelheid van 25 km/u en is te besturen met een tractorrijbewijs. De andere versie kan 45 km/u en mag worden bestuurd met een B-rijbewijs. Tevens is er keuze uit een gesloten laadbak of een open opbouw.

Bijzonder is dat Burgers de Sevic Cargo 500 heeft geïntegreerd in een nieuw logistiek concept voor de binnenstad, genaamd HET DC. Dat bestaat uit een double deck Burgers oplegger en twee Sevic Cargo 500 voertuigen. Die krijgen een plekje onderin de dubbeldekker, inclusief laadvoorziening. Het bovenste dek heeft dan nog net zoveel laadruimte als een conventionele oplegger. Het idee van HET DC is dat de dubbeldekker aan de rand van de stad wordt geparkeerd en dat de Sevic voertuigen vervolgens emissievrij de leveringen in de binnenstad doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer