Ga naar hoofdinhoud

DAF zet spotlight op de LF

DAF gebruikt Transport Compleet in Hardenberg onder meer om de eind vorig jaar geheel vernieuwde DAF LF-series uitgebreid voor het voetlicht te brengen. Een en ander houdt ook verband met het upgraden van het service- en verkoopnetwerk rond de lichte alleskunner.

“Iedereen weet dat wij marktleider in Nederland zijn als het om de ‘dikke DAF’s’ vanaf 16 ton gaat. Maar ook onder dat segment weet het wegvervoer ons te vinden. In het segment tussen 7,5 en 16 ton staan we op de tweede plaats, met de ambitie ook de nummer één te worden. Dat vinden wij een uitstekende uitgangspositie om naast de professionele wegtransporteur ook de eigen vervoeder binnen het MKB ervan te overtuigen dat met name onze nieuwe generatie DAF LF-series alles biedt om te voorzien in zijn transportbehoefte,” vertelt Bram van Heeswijk van DAF Nederland.

Zuinig
Volgens Van Heeswijk heeft DAF met de LF daarvoor alle troeven in handen. “De eind vorig jaar geheel vernieuwde LF-serie biedt het MKB een uitstekend uitgangspunt omdat het een ongelooflijk wendbaar en veelzijdig inzetbaar voertuig is. Hij is er tussen 7,5 en 19 ton in nagenoeg elke chassislengte. En de PX4 en PX7 motoren met vermogens van 150 tot maar liefst 325 pk zijn bewezen zuinig.”

Ondersteuning
Maar zeker ook met de begeleiding en ondersteuning wil het merk dit jaar een slag slaan. Dankzij 72 dealerlocaties in Nederland kan DAF de klant maximaal ondersteunen. “Binnen het MKB is daar behoefte aan”, vertelt Van Heeswijk. “Daar is een grote groep ondernemers die alles van hun eigen product weten. Maar die blij zijn als ze voor hun vervoersbehoefte professioneel worden bijgestaan door mensen die op dát gebied alle expertise hebben. Daarom heeft iedere DAF-dealer een specialist die alles over de mogelijkheden van de LF kan vertellen. Zo kunnen wij die groep ondernemers optimaal ontzorgen. Niet alleen met een perfecte begeleiding tijdens de besluit- en aankoopfase, maar zeker ook bij hun keuze van de voor hen meest efficiënte opbouw van het voertuig. Waar wij sterk in zijn, is dat DAF af-fabriek een groot aantal oplossingen heeft die het de carrosserie-opbouwer uitermate eenvoudig maakt om de gewenste opbouw optimaal op ons chassis te plaatsen. Daarbij gaat het niet alleen om gestandaardiseerde bevestigingspunten tussen het frame en de bak maar zeker ook om een vergaande integratie van de elektronica. Want steeds meer LF-voertuigen worden ook ingezet als licht bouwvoertuig, als bergingsauto en als brandweer of huisvuilauto.”

Vision Door
DAF voerde eind vorig jaar een product-update door die het voertuig nog beter afstemt op de huidige eisen in de distributie. “De LF-cabine staat daar qua handling al jaren aan de top. Hij combineert compacte buitenmaten met veel ruimte voor de chauffeur. Voor hem is er nu nog meer luxe en comfort. Niet in de laatste plaats omdat we zien is dat steeds meer ondernemers geautomatiseerde versnellingsbakken kopen. Dat zorgt samen met verbeteringen aan de aandrijflijn opnieuw tot weer zes procent minder verbruik. Maar ook de veiligheid kreeg opnieuw een boost. Zoals de nieuwe Vision Door waarmee ook DAF nu aan de rechteronderzijde een raam in het portier heeft voor nóg beter zicht in de dode hoek, rechts onder de spiegel. En daarnaast is DAF de enige die naast FCW, AEBS en LDWS zonder meerprijs standaard ook ACC heeft”, meldt Van Heeswijk. “We zien dan ook klanten die eenmaal een LF gekocht hebben, steeds opnieuw terugkomen. Zo leverden wij recent weer een LF 210FA aan De Bommel Meubelen die er nationaal meubels mee bezorgt. Hun logistiek manager roemt de manoeuvreerbaarheid van het voertuig en noemt het ‘een prima kameraad van de chauffeur’.”

TEKST: BERT ROOZENDAAL | FOTO’S: DAF NEDERLAND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer