Ga naar hoofdinhoud

EG Group presenteert toekomstvisie

EG Group wil tijdens de beurs Transport Compleet in Hardenberg haar toekomstvisie op het gebied van brandstoffen, smeermiddelen en tankpassen presenteren.

EG Group is actief op drie grote domeinen. Ten eerste als retailer waarbij het wereldwijd meer dan 5000 stations uitbaat en diensten zoals brandstof, ‘convenience Retail’, food-to-go aanbiedt. Dit gebeurt met grote merken zoals bijvoorbeeld Esso, Texaco, Spar, Starbucks en Subway. Ten tweede geeft EG Group de zakelijke GO tankpas uit. Last – but not least – verzorgt EG Group de distributie van brandstoffen en smeermiddelen, dit zowel naar haar eigen stations als naar zakelijke klanten.

Nieuwe brandstoftypes
Op het gebied van brandstof gaat er de komende jaren veel veranderen. “Ook die markt staat niet stil en wij dus ook niet”, aldus salesmanager Rob Wemekamp. “Wij voorzien dat ondernemers steeds meer tweede generatie biobrandstoffen als HVO (renewable diesel) gaan gebruiken om een betere CO2-footprint te bewerkstelligen. Daar is voorlichting bij nodig. EG Group levert daarnaast ook GTL. Dat is een synthetische diesel die volgens het Gas to Liquid principe wordt gemaakt en daardoor bijzonder zuiver is. Dat is goed voor een beter verbruik en geeft minder uitstoot.”

Rob Wemekamp fungeert tussen 26 en 28 maart aanstaande als gastheer voor iedereen die meer wil weten over brandstoffen en smeermiddelen. “Uiteraard bieden we oplossingen rond de traditionele brandstoffen, AdBlue en smeermiddelen, maar ook zeker rond bio-fuels. Wij voorzien de komende jaren immers een steeds grotere verschuiving richting de bio-fuels. Vervoerders en ondernemers met machines ten behoeve van de agrarische sector en het grondverzet krijgen bijvoorbeeld steeds meer en steeds sneller te maken met strengere milieu- en CO2-eisen.”

Zakelijke tankpas
Daarnaast wil EG Group de bezoeker laten kennismaken met de vorig jaar gelanceerde zakelijke GO tankpas. ”Het gebruik daarvan is de afgelopen tijd behoorlijk gegroeid”, zegt Julien Huisinga, verantwoordelijke voor de verkoop van de GO tankpas in Nederland. “De zakelijke gebruiker ontdekt steeds meer het gemak van het kunnen betalen van zijn brandstoffen met één kaart bij het steeds groter wordende netwerk van EG Group in Nederland en daarbuiten. Met de GO tankpas heeft de klant toegang tot ruim 1.000 stations in Nederland waaronder alle Esso, Texaco, BP en Firezone tankstations en ruim 4.000 tankstations in Europa. Zo is er altijd een tankstation in de buurt. Als voordeel noemen onze gebruikers vooral het grote netwerk, vereenvoudigde administratie en de scherpe prijzen. Conclusie: de ideale tankpas voor nu en in de toekomst.”

In Hardenberg ligt de focus van EG Group op haar zakelijke oplossingen zoals de levering van (bio)brandstoffen en smeermiddelen aan huis en de GO tankpas. Rob Wemekamp ziet de Transport Compleet dagen dan ook steeds meer als een relatiebeurs. “We krijgen een steeds groter netwerk en dat betekent dat je steeds meer klanten krijgt. Dan is het noodzakelijk en prettig dat je op de beurs één-op-één met die ondernemers in contact kunt komen. En dat is een prima moment om nader in te gaan op alle komende veranderingen. Maar ook om te horen hoe ondernemers zich daarop voorbereiden en waar we hen mee kunnen helpen.” EG Group organiseert daarom tijdens de beurs een infosessie waarin zij experts aan het woord laat over de nieuwste ontwikkelingen in de brandstof- en smeermiddelmarkt.” Wilt u deze sessie bijwonen? Ga voor meer informatie naar: www.eg-fuel.com of www.gotankpas.nl

TEKST: BERT ROOZENDAAL | FOTO’S: EG GROUP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer