ETD showt LEAO uit Azië • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

ETD showt LEAO uit Azië

European Tyre Distributors (ETD) is gespecialiseerd in de import van banden vanuit Azië voor de Europese markt, met LEAO en Security als hoofdmerk. Vooral van LEAO laat ETD veel zien in Gorinchem.

ETD limiteert zichzelf niet tot een specifieke soort banden, maar biedt een breed assortiment van banden aan voor verschillende voertuigen, waaronder: trucks, trailers, tractoren, combines, bulldozers, aanhangers, vorkheftrucks, skid-steer en loaders.

Naast het brede assortiment biedt ETD een betrouwbare klantenservice. Met veertig jaar ervaring heeft ETD de kennis om de klant het beste advies te geven; advies specifiek aangepast aan de wensen van de klant. Vlak naast het kantoor heeft ETD magazijnen in Strijen die in totaal meer dan 20.000 vierkante meter beslaan. Daardoor heeft het de mogelijkheid om de meerderheid van het assortiment snel en direct aan de Nederlandse en Europese klanten te leveren

Al met al positioneert ETD zichzelf in de Nederlandse en internationale markt door een breed assortiment van hoge kwaliteit banden voor de prijsbewuste klant aan te bieden. De combinatie van aanbod en service wordt zeer gewaardeerd door onze bestaande klanten

Van de LEAO 200-series neemt ETD de moderne KLD200, KLS200 en de KLT200 profielen mee. ETD heeft een uitgebreid assortiment in 17.5 en 19.5 inch banden (20+ maten). Voor het lange-afstandsverkeer heeft LEAO drie profielen ontwikkeld. De ETD100, ETS100 en ETT100.

ETD neemt deze keer ook weereen selectie van CST personenwagenbanden meenemen met als nieuwste toevoeging de CST Land Dragon CL18 – de extreme off-road band.

Naast de LEAO vrachtwagenbanden en CST neemt ETD ook een selectie van de overige producten mee. Denk hierbij aan binnenbanden, heftruckbanden, diagonaalbanden en de nieuwe MPT30 landbouwband.

ETD staat in de evenementenhal op stand C124.

2 reacties op “ETD showt LEAO uit Azië

 • Stef Domenie

  Hallo,
  Aangezien ik heb gelezen dat u het bandenmerk security levert zou ik graag een paar vragen stellen.
  Ik ben namelijk erg geschrokken van de bobbels aan de binnenzijde van de security banden welke maar 2 jaar onder mijn Knaus hebben gezeten. Nu lees ik op internet dramatische verhalen over security banden in combinatie met een caravan waar een traingle as onder is gemonteerd. Overmatige slijtage wiebelig rijgedrag enz. Ik zelf heb naast bobbels aan de zijkant ook een versleten loopvlak. De Knaus dealer zegt dat het niet aan de banden ligt maar roept dat ik overbeladen ben geweest of met een verkeerde bandspanning heb gereden. Ik heb een 1700 kg as en heb de caravan verschillende keren laten wegen. Ook de banden spanning heb ik diverse keren gecheckt en zat tussen de 4.2 en 4.5 bar. Ik kan u fotos van de Security TR 603 195/70R15C 8PR M + S banden sturen als u dat wilt. Ze hebben load range D 104/102R.
  Hopelijk kunt u aangeven wat ik en al die andere die met deze banden hebben gereden verkeerd hebben gedaan.

  1. Arjan Velthoven

   Beste Stef,

   Je bevindt je nu op de website van TTM.nl, een vakblad voor de transportsector. Wij verkopen geen banden. Misschien is het het beste dat je je wendt tot het verkooppunt waar je je banden hebt aangeschaft. Vriendelijke groet, redactie TTM.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer