Iets minder bezoekers voor ‘geslaagd’ Logistica • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Iets minder bezoekers voor ‘geslaagd’ Logistica

“Een uitstekende Logistica.” “Na drie dagen hadden we onze doelstellingen al gehaald.” “Meer dan compleet, veel positieve reacties van bezoekers.” Allmaal reacties van enthousiaste exposanten. Logistica 2015 is weer achter de rug. Na drie jaar waren de verwachtingen hooggespannen. Volgens Brand Manager Martijn de Weerd van Jaarbeurs en directeur van de Stichting Logistica Jan Hommes zijn de verwachtingen ruimschoots ingelost.

logisticaBeide heren kijken terug op een uitstekende beurs, met een nagenoeg zelfde bezoekcijfer als drie jaar geleden. Logistica trok van 10 tot en met 13 november 19.167 bezoekers. Iets minder dan drie jaar geleden, maar daar staat tegen over dat het aandeel vakbezoekers is gestegen ten koste van studenten. De bezoekers waren en masse te spreken over wat ze aantroffen in Utrecht. Een representatieve beurs, waar alle marktleiders aanwezig waren, inspiratie in de vorm van twee maal Scala Logistica en heel veel demonstraties op de stands van exposanten. De claim van Logistica dat je in één dag wordt bijgepraat over alle innovaties en naar huis gaat met een portie inspiratie is volgens bezoekers voor 100 procent uitgekomen. Ze gaven de beurs het rapportcijfer 7.5. Hoger dan de editie twee jaar geleden.

Martijn de Weerd van Jaarbeurs: “Het concept Logistica oogst lof bij bezoekers en exposanten. De aantrekkende economie is Logistica niet voorbij gegaan. 34 procent van de bezoekers, zo blijkt uit onze enquête, is met concrete investeringsplannen naar Utrecht afgereisd en liep plat gezegd met een goed gevulde portemonnee over de beursvloer. Exposanten op hun beurt merkten dit. Ik ben exposanten tegengekomen die na drie dagen hun targets al hadden gehaald. Dit zijn geen uitzonderingen. Ik heb werkelijke geen exposant gesproken die ontevreden was.”

Directeur Jan Hommes van de Stichting Logistica deelt de mening van De Weerd. “Ik heb veel exposanten gesproken. Alleen maar goede woorden en veel superlatieven. Ik ben trotse mensen tegengekomen die het beurssucces nu gaan omzetten in concrete omzet. De markt heeft er zin in. In één woord: een spetterende beurs.

Een datum voor de volgende editie is nog niet bekend. De internationale beursagenda in 2018 is overvol. Jaarbeurs en Stichting Logistica oriënteren zich op de mogelijkheden, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar een zo’n breed mogelijk draagvlak. De komende maanden wordt hierover een beslissing genomen.

Logistica telde 262 exposanten, daarnaast waren er veel seminars. Inspiratie konden bezoekers opdoen op Scala Logistica, waar producten en toepassingen in een werkomgeving werden gepresenteerd. Het innovatief gehalte van de branche valt ook af te lezen aan de kwaliteit van de inzendingen voor de Logistica Awards. Hoog en verrassend deze editie. De winnaars werden bekend gemaakt aan het eind van de eerste beursdag. Neopost sleepte de prestigieuze Logistica Award in de wacht. Inther ging er met de Publieksprijs vandoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer