Ga naar hoofdinhoud

‘It’s electrifying’ bij Thermo King Transportkoeling

Thermo King Transportkoeling introduceert tijdens Transport Compleet Hardenberg de nieuwe volledige elektrische E-200 koelunit. Deze door de dynamo van het voertuig aangedreven koelunit is uitermate geschikt voor elektrische voertuigen en vergroot het aanbod van Thermo King Transportkoeling voor de toekomst van duurzaam transport en de mogelijkheden voor stadsdistributie.

Tijdens Transport Compleet Hardenberg is deze nieuwe koelinstallatie te zien op de stand van Thermo King Transportkoeling. De unit is standaard voorzien van power management intelligence (PMI) waardoor de koelmotor intelligent met het beschikbare vermogen van een bedrijfswagen omgaat. Deze koeling is uitermate geschikt voor volledig elektrische voertuigen. Optioneel kan de Thermo King E-serie voorzien worden van een back-up accu waardoor de koelinstallatie volledig onafhankelijk van de dynamo van de bedrijfswagen opereert en bij elektrische voertuigen de actieradius zo groot mogelijk maakt. De E-200 is eenvoudig te bedienen vanuit de cabine van de bedrijfswagen met de Thermo King Smart Reefer Controller die standaard bij de koelmachine geleverd wordt. Net zoals alle Thermo King units is deze koeling ontwikkeld voor het gebruik van de laatste generatie koudemiddelen die voldoen aan de Europese F-gassen regeling. Tevens is deze unit ook volledig voorbereid op de telematics hardware van Thermo King.

Volledig elektrische demowagen stadsdistributie

De 100 procent elektrische demowagen op Transport Compleet Hardenberg laat zien hoe verse producten onder optimale temperaturen tot aan de deur van de consument worden bezorgd. De compacte wagen met geïsoleerde laadruimte is voorzien van een Thermo King koelunit uit de B-100 serie en wordt aangedreven door een accupakket. Een ideale zero-emissie oplossing voor fijnmazige stadsdistributie.

Optimaal comfort met de Frigoblock FK25i

De Frigoblock FK25i is de eerste en enige elektrische koelmachine die aan de Euro 6 normering voldoet. Verder beantwoordt het transportkoelsysteem aan PIEK, ligt de capaciteit 200% hoger dan bij gebruikelijke dieselkoelmachines en wordt de koelmachine aangedreven door een Euro 6 motor. Het gepatenteerde Frigoblock kantelsysteem voorziet in een lagere bouwhoogte wat gunstig is indien men bijvoorbeeld lage bruggen of viaducten passeert. Ook is er sprake van een schonere opbouw van de carrosserie vanwege het ontbreken van plafondverdampers en bijbehorend leidingwerk. Hiermee is de Frigoblock FK25i het systeem dat bijdraagt aan HACCP en optimaal comfort biedt aan chauffeurs en hun (werk)omgeving. Op de stand van Thermo King Transportkoeling in Hal 5, standnummer 527 staan zowel de Frigoblock FK25i koelmachine als de Frigoblock watergekoelde generator opgesteld.

Frigoblock Dealer of the Year

Onlangs werd op het internationale evenement van Thermo King, het Dealer Principal Conference in Abu Dhabi, Thermo King Transportkoeling uit meer dan 100 internationale dealers gekozen als beste Frigoblock dealer van 2018. Sinds 2016 is Thermo King Transportkoeling voor de Nederlandse markt dealer van zowel Thermo King als Frigoblock producten. Doordat veel Nederlandse steden steeds hogere eisen stellen aan lucht- en geluidskwaliteit zoekt men ook in de truckmarkt naar alternatieve aandrijfsystemen. Met onder meer Frigoblock producten bieden we hiervoor een alternatief. Dit heeft geleid tot succesvolle adviezen bij onze relaties en het ontvangen van de internationale award.

Vernieuwde SLXi-serie voldoet volledig aan NRMM – Stage V normering

Vanaf 1 januari 2019 moeten alle soorten dieselmotoren aan de NRMM (Non-Road Mobile Machinery) normering voldoen. Dit geldt dus ook voor diesel aangedreven koelmotoren. De hele vernieuwde SLXi-serie van Thermo King voldoet, als enige koelinstallatie in zijn soort, sinds december 2018 al aan deze strenge normering. Bovendien is elke SLXi-unit met de Thermo King BlueBox standaard voorzien van uitgebreide connectiviteit. De BlueBox verzamelt gegevens van de koelunit die realtime met een smartphone of Bluetooth-apparaat bekeken én bediend kunnen worden. Dit maakt tweerichtingscommunicatie mogelijk voor directe unitregeling en toegang tot kritieke gegevens.

De vernieuwde SLXi is ook te bekijken op de stand vanThermo King Transportkoeling tijdens Hardenberg Compleet.

TRANSPORT DE PRODUITS SOUS TEMPERATURE DIRIGEE

Met het Everest programma biedt Thermo King Transportkoeling een totaaloplossing voor geconditioneerd vervoer voor het midden- en kleinbedrijf. Van elke bedrijfswagen maken we een volwaardige koelwagen op maat met de meest geschikte isolatie en Thermo King koelinstallatie. Zowel voor de isolatie als voor de koelmachine zijn veel opties beschikbaar waardoor elke Everest bedrijfswagen een product op maat wordt. Bovendien is men verzekerd dat voldaan wordt aan de strengste normen voor voedselveiligheid en hygiëne.

Code 95 cursus Geconditioneerd transport & Digitale tachograaf

Bij Thermo King Transportkoeling valt meer te ontdekken dan koelunits alleen. Wij geven al jaren diverse trainingen, zoals de geconditioneerd vervoer training voor chauffeurs. Deze training telt mee voor 7 punten Code 95. De training omvat uiteraard de werking en bediening van de koelinstallatie & de digitale tachograaf, maar het grootste deel behandelt voedselveiligheid, HACCP, ISO, ATP, productkwaliteit, optimaal temperatuurbeheer en wet- en regelgeving. Reeds honderden chauffeurs volgden deze training al. In een recent gehouden enquête en werd deze met een 8 gewaardeerd. Ook raden ruim 75% van deze deelnemers de training, die men als zeer leerzaam ervaart, aan bij anderen. Beschikbaarheid, data en locaties van de training zijn te vinden op: thermokingshop.nl/code95-trainingen. Ook Incompany trainingen zijn mogelijk.

Webshop – Hardenberg actiecode voor onze fans

Thermo King Transportkoeling lanceerde speciaal voor haar fans een webshop met daarin unieke Thermo King artikelen. Via www.thermokingshop.nl kunt u artikelen vinden in verschillende rubrieken. Nieuw in onze shop zijn een sporttas, thermometer en bodywarmer. Er zijn verschillende kledingstukken te verkrijgen die onderling goed te combineren zijn. Daarbij is ook aan de vrouwelijke chauffeur gedacht! De thermokingshop wordt regelmatig aangevuld met nieuwe items.
Voor onze fans is er – van 26 t/m 28 maart 2018 – een beurskorting van 10% op alle items in de shop. Gebruik hiervoor tijdens deze periode de kortingscode TKHARDENBERG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer