Mammoet gaat Max Verstappen wegtakelen op Zandvoort • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mammoet gaat Max Verstappen wegtakelen op Zandvoort

Foto: Red Bull Content Pool

Je hoopt van harte dat het niet nodig is, maar als de F1-bolide van Max Verstappen tijdens de GP van Nederland volgend jaar op Circuit Park Zandvoort moet worden weggetakeld, dan gebeurt dat wel door een specialistisch Nederlands bedrijf: Mammoet.

Mammoet is door organisator Dutch Grand Prix aangesteld als officieel leverancier voor het evenement. Tijdens de GP, van 1-3 mei 2020, zal Mammoet in vier bochten in totaal acht kranen paraat hebben die gestrande raceauto’s snel kunnen verwijderen, zodat de wedstrijd doorgang kan vinden.

Paul van Gelder, CEO bij Mammoet: “In Nederland is de Formule 1-race op Circuit Zandvoort legendarisch. Na 35 jaar keert het evenement eindelijk terug naar ons land. Veel Nederlandse racefans kijken, net zoals Mammoet, uit naar dit unieke motorsportevenement. Mammoet is trots op het feit dat we een bijdrage hieraan mogen leveren. Formule 1 en onze kerndiensten hebben veel gemeen: in beide gevallen moeten hoogwaardige prestaties worden geleverd in zeer uitdagende omstandigheden, waarbij het succes dan afhangt van foutloos teamwerk. Tevens voelt Mammoet zich verbonden met de ambitie van de Nederlandse Grand Prix om van dit evenement het groenste van de Internationale Grand Prix te maken. Die ambitie sluit heel goed aan bij de duurzaamheidsdoelen van Mammoet.”

Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix: “We zijn erg blij dat Mammoet aan boord is gekomen als onze partner voor de komende jaren. Ze zijn een bekende en betrouwbare speler wereldwijd en maken deel uit van de Nederlandse industriële erfenis, die meer dan 200 jaar teruggaat. Ons doel is om mensen in Nederland te verbinden met een veilig en opwindend evenement en daarom zijn we blij te kunnen rekenen op de professionaliteit en expertise van Mammoet om dat te realiseren.”

Mammoet levert overigens momenteel ook al een bijdrage aan de verbouwingswerkzaamheden aan het circuit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer