Mercedes neemt nieuwe Fuel Duel mee naar Gorinchem • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mercedes neemt nieuwe Fuel Duel mee naar Gorinchem

Mercedes-Benz pakt goed uit op Transport Compleet Gorinchem. Namens Mercedes-Benz zijn Mercedes-Benz Trucks, Mercedes-Benz Vans en FUSO aanwezig op de beurs. De nieuwste Actros is er, en Mercedes blaast haar Fuel Duel nieuw leven in.

Sinds deze zomer rijdt de nieuwe Actros rond in Nederland. Dankzij de meer dan zestig innovaties legt Mercedes-Benz met de nieuwe Actros de lat ongekend hoog. Samen zorgen deze innovaties voor een lagere TCO (Total Cost of Ownership), hogere veiligheidsstandaard en grotere voertuigbeschikbaarheid. Dit zijn de bekende pijlers uit de RoadEfficiency-filosofie van Mercedes-Benz Trucks. En op Transport  Compleet Gorinchem kunnen bezoekers niet één, maar twee van deze nieuwe Actros trucks van dichtbij bewonderen. Het gaat om de Actros met GigaSpace-cabine en de Actros Fuel Duel met StreamSpace-cabine.

De meest opvallende uiterlijke verandering is het ontbreken van traditionele zijspiegels aan de cabine, die standaard vervangen zijn door het camerasysteem MirrorCam. Hiermee heeft Mercedes-Benz Trucks een wereldwijde primeur. De verbeterde aerodynamica en de vernieuwde Predictive Powertrain Control (PPC) maken brandstofbesparing tot wel 5% mogelijk ten opzichte van zijn voorganger. De anticiperende cruisecontrol ‘kent’ nu ook bochtradiussen, rotondes, regionale wegen en snelheidslimieten. Ook op het gebied van veiligheid heeft de Actros wederom stappen gemaakt. De vijfde generatie Active Brake Assist (ABA) reageert niet alleen op voertuigen, maar ook op voetgangers. Active Drive Assist is gebaseerd op de beproefde automatische afstandsregeling met stop-and-go-functie en op de spoorassistent. Active Drive Assist meet ook afstanden naar voorliggers en rijstrookmarkeringen. Daarbij remt, accelereert en stuurt het systeem zelf.

Tijdens de Fuel Duel kunnen transportbedrijven zelf ervaren wat de nieuwe Actros kan bijdragen aan brandstofbesparing. Tijdens een Fuel Duel neemt de nieuwe Actros het op tegen een referentievoertuig: de zuinigste trucks van één of meer merken uit de vloot van een onderneming. Gedurende circa twee weken maakt de Actros Fuel Duel-truck deel uit van het wagenpark van het bedrijf, zodat de truck getest kan worden in de dagelijkse praktijk, met eigen routes, lading en chauffeur. Na afloop van de Fuel Duel worden de gebruiksgegevens met de klant gedeeld en vergeleken met het referentievoertuig. Dit geeft de ondernemers inzicht in wat de nieuwe Actros op het gebied van brandstofbesparing voor hen kan betekenen.

FUSO geeft de bezoekers met de eCanter een inkijkje in een duurzamere toekomst van het transport. De volledig elektrische truck stoot immers geen CO2 of andere schadelijke stoffen uit. Bijkomend voordeel: de truck is zeer stil. Hierdoor en door zijn wendbaarheid is de compacte eCanter uitermate geschikt voor stadsdistributie. De groene truck is bovendien niet alleen goed voor het milieu, ook voor de portemonnee. Volgens verschillende tests kan de eCanter zorgen voor een besparing op de brandstofkosten van ongeveer € 1.000 per 10.000 kilometer in vergelijking met een dieselmotortruck. Tot slot is de vrachwagen geschikt voor rijbewijs C1, door het maximumvoertuiggewicht van 7.490 kg op kenteken.

Namens Mercedes-Benz Vans staan de verlengde X-Klasse en de Vito dubbelcabine met accessoirepakket Black Line in de schijnwerpers. De verlengde X-Klasse is de grijs-kenteken uitvoering van de premium pick-up en biedt plaats aan vijf personen. Door de X-Klasse te verlengen en te verhogen wordt voldaan aan de eisen voor bpm-vrijstelling voor grijs-kenteken voertuigen. De verlenging van de X-Klasse komt volledig ten goede aan de ruimte van de laadbak. In de nieuwe uitvoering meet die laatste 2,06 meter in de lengte ten opzichte van de 1,72 meter voor de standaard laadbak. De Vito heeft een dubbele cabine en is uitgevoerd met het Black Line-accessoirepakket. Kenmerkend is dat de achterste zijpanelen zijn uitgevoerd in privacy glass. Daarnaast is de beschermplaat van de achterbumper black brushed. Bovendien is de Vito uitgevoerd met een zwarte sidebar set. Tot slot beschikt de bestelwagen over een vijf dubbelspaaks 18-inch zomerwielenset.

Geheel in stijl van Mercedes-Benz gaat veel aandacht uit naar innovatie. Deze wordt met name gevonden in het thema ‘connectiviteit’. Bij Mercedes-Benz Trucks wordt dit concreet gemaakt met Mercedes-Benz Uptime. Door trucks, het Mercedes-Benz datacenter en de transportonderneming intelligent met elkaar te verbinden, zorgt Mercedes-Benz voor optimale inzetbaarheid van de voertuigen en de mogelijkheid om werkplaatsbezoeken efficiënt in te plannen. Hiermee wordt ongeplande stilstand tot een minimum beperkt. Ook heeft Mercedes-Benz met Fleetboard een in de praktijk bewezen telematicasysteem dat de connectiviteit met de vloot mogelijk maakt. Tevens zijn er met onder meer Mercedes PRO-connectiviteitsoplossingen voor Mercedes-Benz Vans beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer