Ga naar hoofdinhoud

Renault Trucks niet aanwezig op IAA 2020

Foto: Devirsaati

Truckfabrikant Renault Trucks zal niet aanwezig op het belangrijkste bedrijfsautoevenement van 2020, de IAA vakbeurs in Hannover. Dat bevestigt Renault Trucks aan TTM.nl nadat er al diverse berichten over waren verschenen in Duitse media.

De beslissing is volgens een woordvoerder van Renault Trucks genomen naar aanleiding van nieuw communicatie- en marketingbeleid in Duitsland, waar de IAA plaatsvindt.

Duitsland is een strategisch belangrijke markt voor Renault Trucks, maar men wil kleinere, meer doelgerichte evenementen organiseren voor de Duitse (potentiële) klanten. “Om die reden zullen we niet aanwezig zijn op de IAA 2020. We geloven dat deze alternatieve evenementen beter passen bij de behoeften van onze klanten.”

De beslissing van Renault Trucks komt overeen met die van diverse personenautofabrikanten. Zij laten momenteel in vrij groten getale de Autosalon van Genève links liggen. Insiders vragen zich af wat dat betekent voor de toekomst van ‘autobeurs’. Zolang is het met de IAA LKW-editie nog lang niet, al begon de ondergang van de BedrijfsautoRAI ook met truckfabrikanten die zich niet meer aan de ‘show’ wilden committeren.

Foto: Devirsaati

Eén reactie op “Renault Trucks niet aanwezig op IAA 2020

  • LG

    Zulke shows kosten zoveel geld, dat deze investeringen zwaar afgewogen worden in een tijd van andere communicatiemiddelen om bedrijven te benaderen.
    Wat Renault zelf aangaat die heeft zijn eigen glazen ingegooid toen ze dealerschappen samenvoegde met Volvo,.. de echte familiare Renault Dealers werden er uitgegooid…
    Financieel staan ze er slecht voor door een groot verlies aan marktaandeel,… jammer…
    In tijden van nu maak je dit niet meer goed tenzij je met een goed verhaal komt,..maar ja zulke goede mensen zijn niet meer te vinden voor Renault. Renault kan mij contacteren voor advies !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer