Scania zet P220 naast S650 V8 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania zet P220 naast S650 V8

Op de stand van Scania op Transport Compleet Hardenberg staan gebroederlijk een Scania P220 bakwagenchassis, met de gloednieuwe 7-liter SCR-only motor, en een S650 V8 trekker naast elkaar. Ondanks de wijd uit elkaar liggende inzetgebieden van beide trucks vallen ze beide onder de noemer van Scania Ecolution.

Dit programma omvat zowel optimalisatie van de voertuigen als de ondersteunende services om de transportondernemers het hoogste rendement uit hun investering te bieden. Kortom best of both worlds: de brute power die voor sommige toepassingen nodig is gecombineerd met de verrassende flexibiliteit van de lichtste motor uit het Scania programma.

Scania viert dit jaar het 50-jarige jubileum van de V8 motor. In 1969 vond de introductie plaats van deze legendarische motor, die op veel continenten een grote schare trouwe gebruikers opleverde. In vijftig jaar tijd is de motor uitgegroeid tot een icoon in het zware transport. Dit is niet alleen het resultaat van de onverzettelijke kracht en het hoge koppel, maar ook van het karakteristieke geluid van de achtpitter. De nieuwste generatie V8 motoren – SCR-only – kent vermogens van 520, 580 en 650 pk. Daarboven staat nog de 730 pk als de ultieme King of the Road. De S650 op de stand representeert het volledige V8 gamma. Op de voorruit staat trouwens: 22 juni 2019, save the date, de nacht van de V8. We zijn benieuwd…

Uiteraard beperkt de aanwezigheid van Scania op de beurs zich niet alleen tot de voertuigen. Het indrukwekkende aanbod aan connected services completeert het aanbod voor de professionele vervoerder. Hierbij speelt het Connected Vehicle programma van Scania een belangrijke rol om de inzetbaarheid en het rendement te verhogen. In het Scania Ecolution programma speelt het verbonden voertuig een belangrijke rol. Elke nieuwe truck is standaard voorzien van een Communicator die kosteloos te activeren is. De basisrapportage biedt al veel informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer