Ga naar hoofdinhoud

Transport Compleet Hardenberg 2019: altijd toegankelijk

Iedere lente is het vaste prik: ook Transport Compleet ontwaakt dan uit de winterslaap en gaat vol energie van start. Ook dit jaar gebeurt dat traditioneel in de Evenementenhal in Hardenberg. Wat kunnen we verwachten voor editie 2019, vroegen we aan het beursteam.

v.l.n.r. John Sijpkes, Roy Mulder en Floris Valk

Dat beursteam ziet u op de foto maar we stellen het ook even aan u voor. Er is bij de beursorganisator van Transport Compleet, Easyfairs, een nieuw ‘Head of Events Automotive & Transport’: Floris Valk. Hij is nieuw bij Easyfairs, maar zeker niet in de automotivesector. Eerder was hij werkzaam bij Autotaxatie Partners en Citroën Nederland. Het beursteam voor Transport Compleet bestaat naast Valk uit John Sijpkes (marketing) en Roy Mulder (sales). “Maar het team is natuurlijk nog groter”, zegt Floris Valk. “Een beurs organiseer je met veel mensen. Ik wil zeker de ondersteuning van onze medewerkers eventservices niet onbenoemd laten.”

Hal 7
Transport Compleet Hardenberg vindt dit jaar plaats van dinsdag 26 tot en met donderdag 28 maart, ongeveer een maand nadat deze editie van TTM.nl verschijnt. Op het moment dat we de beursorganisatie spreken, zijn de voorbereidingen in volle gang. “De aanmeldingen van exposanten stromen binnen, we hebben momenteel al honderd aanmeldingen. Ik denk dat we uitkomen op 130 standhouders, plus nog losse mede-exposanten die aanschuiven bij een grotere stand, zoals die van Wijlhuizen”, aldus Valk. Roy Mulder vult hem aan: “We hebben zeven hallen tot onze beschikking en daarvan zitten er zes nu al zo goed als vol. We kijken ook naar inzet van hal 7. Daar stonden de afgelopen jaren trucks en ander materieel tentoongesteld. Ook nu kijken we naar een mogelijke invulling daarvan.”

Tien trucks
In de Evenementenhal Hardenberg zijn truckfabrikanten en -dealers vanouds goed vertegenwoordigd. “MAN zet in totaal tien trucks neer die het tijdens de beurs wil verkopen. MAN, maar ook Mercedes-Benz en Ginaf laten innovatieve trucks zien, onder meer met elektrische aandrijving”, aldus Valk. Ginaf is nieuw op Transport Compleet, net als Trailned en terugkerende exposanten als Hyva en Trias, dat na 5 jaar afwezigheid weer terugkeert. Meer en meer ziet Transport Compleet trailerfabrikanten en -leveranciers terugkeren. “Met de teloorgang van de MobiliteitsRAI hebben zij behoefte aan een ander podium en natuurlijk zijn ze bij ons van harte welkom”, aldus John Sijpkes.

Kennistheater
Vakbeurzen veranderen de laatste jaren van karakter. Het harde productnieuws is minder belangrijk, netwerken en kennis opdoen des te meer. Transport Compleet gaat hier in mee, met kennistheaters op de beursvloer. “Dus niet meer voorafgaand, maar letterlijk op de beursvloer. Met Bricklog, TLN en Evofenedex hebben we twee kennistheaters die een permanent programma draaien”, aldus Valk. Sijpkes vult hem aan. “Ook creëren we een live werkplaats, in samenwerking met Maha. Hier zullen studenten van ROC Almelo namens Truck Academy aan de slag gaan met demonstraties.” Voldoende te zien en te beleven dus voor de bezoekers. Hoeveel verwacht de beursorganisatie er. “Vorig jaar lag het bezoekersaantal op 13.314. We gaan voor dit jaar uit van ongeveer hetzelfde aantal bezoekers”, aldus Roy Mulder.

Valk wil daar nog wel wat aan toevoegen. “Het aantal bezoekers is belangrijk, natuurlijk. Nog belangrijker vinden we wat Transport Compleet biedt, voor bezoekers en exposanten. Daarom vinden we kennisoverdracht belangrijk voor bezoekers, maar ook exposanten moeten met een tevreden gevoel de Evenementenhal verlaten. Zij investeren geld en tijd in hun deelname en moeten een ROI zien. Transport Compleet staat bekend om zijn toegankelijkheid, de gemoedelijkheid ook. Die moet er voor alle partijen zijn. Daarom willen we meer en meer toe naar een branchegestuurde beursvloer. We werken nu aan tools die het contact en beursbezoek en -deelname, dus voor exposanten en bezoekers, verder zullen verrijken.”

Transport Compleet Hardenberg vindt plaats van dinsdag 26 tot en met donderdag 28 maart. Check voor de openingstijden en andere info www.transportcompleet.nl. En hou de site van TTM.nl in de gaten voor het laatste beursnieuws!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer