Ga naar hoofdinhoud

Transport & Logistics verplaatst naar 2022

De vakbeurs Transport & Logistics die gepland stond op 6 en 7 oktober 2020 in Rotterdam Ahoy wordt verplaatst naar woensdag 26 en donderdag 27 oktober 2022. Transport & Logistics is de enige vakbeurs in Nederland die door verladers en opslaghoudende bedrijven bezocht wordt om hun logistiek te optimaliseren. In 2020 zou Transport & Logistics voor het eerst plaatsvinden op een nieuwe datum, namelijk oktober. Die primeur wordt nu verplaatst naar 2022.

“Wij hebben dit besluit genomen met pijn in ons hart. Internationaal transport heeft al vanaf het begin van de uitbraak van het coronavirus flinke klappen te verduren gehad, maar dit zal naar verwachting dit najaar weer gaan herstellen. Wij hadden met Transport & Logistics een flitsende start met reeds 50 exposanten die zich hadden ingeschreven, echter in de afgelopen maanden stagneren de reserveringen van met name exposanten actief in multimodaal transport. Hierdoor kunnen wij geen volwaardige opzet van de beurs aanbieden met de naam Transport & Logistics”, zegt Bianca van Grinsven namens de beursorganisatie.

In 2021, te weten op 31 maart en 1 april, zal er vanuit Easyfairs de vakbeurs Logistics & Automation worden georganiseerd. Deze vakbeurs vindt plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch en is volledig gericht op logistieke oplossingen voor warehousing activiteiten en technologieën voor fabrieksautomatisering. Logistics & Automation wordt tegelijkertijd georganiseerd met Empack, de vakbeurs voor verpakkingstechnologie. Door deze co-locatie komt men in één keer in contact met de gehele keten voor verpakken, logistiek en automatisering. Van Grinsven: “Een groot deel van de exposanten van Transport & Logistics verplaatst hun deelname naar deze vakbeurs in het voorjaar van 2021. Het vertrouwen in onze organisatie doet ons erg goed.”

De verschuiving van 2020 naar 2022 heeft geen gevolgen voor de nieuwe datum van Transport & Logistics. Van Grinsven: “Dat blijft oktober, namelijk woensdag 26 en donderdag 27 oktober. Daar hadden wij dit jaar ook bewust voor gekozen, want uit marktverkenning is gebleken dat dit beter aansluit op de tenderperiode door verladers op logistiek dienstverleners en multimodaal transporteurs. Het is nu even een fikse teleurstelling dat we de beurs noodgedwongen moeten doorschuiven, maar we hopen op het begrip van alle betrokkenen. Laten we er in 2022 een fantastische editie van maken met elkaar.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer