Willem Verboon biedt Code95 op de simulator • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Willem Verboon biedt Code95 op de simulator

Verkeersschool Willem Verboon laat op Transport Compleet zien dat het mogelijk is de praktijktraining voor Code95 op een simulator uit te voeren. De training is gecertificeerd door CBR/CCV.

De praktijktraining voor Code 95 kan een waardevolle bijdrage leveren aan het terugdringen van brandstofverbruik, het reduceren van schades en het verbeteren van professioneel rijgedrag. Tijdens de training op de openbare weg worden de vaardigheden van de chauffeur beoordeeld en bijgeschaafd. Maar aan het trainen op de openbare weg kleven ook een aantal nadelen: de netto effectieve trainingstijd is beperkt, omdat er tussen ‘interessante, leerzame verkeerssituaties’ meestal ook grote delen ‘rechttoe-rechtaan’ verkeersdeelname zitten. En specifieke lastige situaties kunnen niet (met zekerheid) getraind worden, eenvoudigweg omdat ze niet kunnen worden opgeroepen. Het rijden in een voertuig brengt kosten met zich mee en bovendien vormt het een belasting voor het milieu.

Met de simulator kan er efficiënter en effectiever worden getraind, is objectieve meting en evaluatie mogelijk, zijn alle weersomstandigheden te simuleren en is er sprake van minder productiviteitsverlies en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Belangrijk is ook dat de praktijktraining geen 150 minuten duurt maar slechts 85 minuten.

De deelnemer volgt eerst 3 uur voorbereidende zelfstudie en aansluitend een intensief programma van 4 uur, samen met een één of meer collega’s. In dat programma is 85 minuten rijtijd op dehoogwaardige rijsimulator inbegrepen.

Willem Verboon staat op stand E108 in de Evenementenhal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer