Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO – Nooit meer naar kantoor met de Fuso NomadPro

Met de Coronapandemie nog vers in het geheugen moeten we constateren dat er veel is veranderd aan onze werkcultuur. Thuiswerken bijvoorbeeld was nog nooit zo gewoon. Maar ja, altijd thuis zitten is ook niet goed. Met de Fuso NomadPro werk je niet thuis én niet op kantoor, maar altijd op de plek die jij wilt.

Op basis van het veelzijdige chassis van de Fuso Canter ontwikkelden de ontwerpers van het Daimler Truck merk Fuso het prototype van een toekomstgerichte werkplek op wielen die flexibel mobiel werken met nabijheid van de natuur mogelijk maakt. De Fuso NomadPro combineert een creatief eigentijds voertuigconcept met traditionele Japanse designelementen.

De verandering van de werkcultuur, versneld door de Covid-19 pandemie, zorgt wereldwijd voor een herontwerp en flexibilisering van het werk. Werken op afstand en flexibele werktijden maken voor steeds meer mensen deel uit van het dagelijks leven. Ondanks de vele voordelen die deze verandering voor het individu met zich meebrengt, blijkt de vermenging van werktijd en privéleven ook negatieve gevolgen te hebben voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Daarom beginnen veel mensen nieuwe manieren te zoeken om een evenwicht te vinden tussen werk, vrije tijd en persoonlijk welzijn. De NomadPro is ontwikkeld om mensen op deze reis te ondersteunen. Het is bewezen dat tijd doorbrengen in de natuur een positief effect heeft op de geestelijke gezondheid, en regelmatige beweging in de buitenlucht bevordert ook de lichamelijke conditie. De Fuso NomadPro maakt werken in direct contact met de natuur mogelijk en opent tal van nieuwe mogelijkheden voor eigentijdse, individuele werkmodellen.

Aan de ene kant demonstreert het vleugelopbouwontwerp de veelzijdigheid van het Canter-chassis en het brede toepassingsgebied van de lichte vrachtwagen, terwijl het tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden biedt voor maatwerk en gebruik. Het belangrijkste kenmerk is de intrekbare rechtervleugel, die een volledige buitenwerkervaring mogelijk maakt. Het interieur wordt gedomineerd door natuurlijke materialen en Japanse designelementen, zoals vloeren van bamboehout met tegelinleg, oppervlakken van natuurlijk hout en stoelen in tatamistijl.

Het voertuig is uitgerust met een opvouwbare tafel en banken die een comfortabele werkruimte bieden voor maximaal twee personen. Verder is de Fuso NomadPro uitgerust met een uitschuifbaar bed, een studiokeuken, een wastafel en een doucheruimte. Wie even van de omgeving wil genieten kan een rondje rijden op de bijgeleverde e-bike.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer