Ga naar hoofdinhoud

Foto’s & VIDEO – Van Hool levert touringcar voor laatste rit

Een rit naar de begraafplaats per vrachtwagen zien we af en toe, bij de uitvaart van chauffeurs of transporteurs. Een laatste rit per touringcar kan nu ook. Van Hool, onafhankelijk constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen, heeft samen met touringcarbedrijf Koninklijke Beuk uit Nederland, een uitvaarttouringcar ontwikkeld en gebouwd. Op basis van een Van Hool EX11L is een voertuig ontwikkeld dat specifiek ingezet wordt om de laatste reis van de overledene, in het gezelschap van zijn/haar nabestaanden, op serene en intieme manier aan te vatten.

De inzet van touringcars, in plaats van volgwagens bij uitvaarten, komt vaker voor. In nauwe samenspraak met de klant Koninklijke Beuk, uit Nederland, ontwikkelde Van Hool dit ingenieus en innovatief maatwerkproduct, waarmee het nu ook mogelijk wordt om de overledene op een baar mee aan boord te nemen. Zo wordt er direct ingespeeld op een groeiende vraag uit de markt. “Onze touringcars werden al ingezet bij uitvaarten”, legt directeur Monique Beuk van Koninklijke Beuk uit. “Vanuit de toenemende vraag of de overledene ook aan boord mocht, hebben wij het initiatief genomen om samen met Van Hool een uitvaarttouringcar te ontwikkelen.”

Filip Van Hool, CEO bij Van Hool, gaf volgende toelichting: “Het is de kracht van Van Hool om samen met klanten voertuigen te ontwerpen die beantwoorden aan hun hooggestelde eisen en verwachtingen. Maatwerk is het visitekaartje van het huis. De jarenlange ervaring van onze medewerkers maakt unieke ontwerpen zoals deze uitvaarttouringcar mogelijk.”

Aan boord van de touringcar is plek voor de overledene en 26 nabestaanden. Zij kunnen in meerdere zitjes met tafels, en een rondzit achterin, plaatsnemen. Geblindeerde ramen waarborgen de privacy van de passagiers. Er kunnen foto’s en filmpjes vertoond worden op drie beeldschermen aan boord, en muziek beluisterd worden die bij de overledene past. Binnen het concept is het ook mogelijk om een uitgestippelde route langs een aantal locaties te rijden die in het leven van de overledene een rol hebben gespeeld. De uitvaarttouringcar beschikt over diverse technologische oplossingen. Beuk: “De benodigde functionaliteiten zoals een verlengde en verzwaarde lift, een bredere middendeur en een veilige baar-bevestiging zijn vereist om uitvaartvervoer professioneel te kunnen verzorgen.”

De chauffeurs zijn speciaal opgeleid om deze vorm van vervoer goed te verzorgen. “De technologie aan boord vereist specifieke kennis en het rijden met een overledene vraagt om een respectvolle rijstijl, de juiste etiquette en inleving in het moment”, aldus Monique Beuk. “Er is geen tweede kans, de lat ligt hoger dan gebruikelijk. Onze chauffeurs vinden het een eer om een bijdrage te mogen leveren aan iemands laatste reis.”                                           

De uitvaarttouringcar van Koninklijke Beuk is een Van Hool EX11L, die recent op de markt werd geïntroduceerd. Met de EX11, die in 2 versies te verkrijgen is, beantwoordt Van Hool aan de toenemende vraag vanuit de markt om een goed uitgerust en comfortabel voertuig in de ’11 meter-klasse’ aan te bieden. De voertuigen zijn beschikbaar in de koetswerkhoogtes 3,5m en 3,8m en bieden, afhankelijk van de uitvoering, plaats aan maximaal 47 passagiers. De ruime bagagecompartimenten hebben een volume van maximaal 4,14m³ (EX11 L) en 7,20 m³ (EX11 H).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer