Op (droom)vakantie met een Tesla Semi? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Op (droom)vakantie met een Tesla Semi?

Tja, dat krijg je er nou van. Terwijl velen reikhalzend uitkijken naar de Tesla Semi elektrische trekker, duurt het wachten sommigen te lang. Bij carrossiebouwer Vanlifer bijvoorbeeld, dat ging fantaseren en een camperconcept ontwierp van de Semi. Wie wil er mee op vakantie?

Met een actieradius van 800 km kun je met de Semi vrijwel in één ruk naar een mooi vakantieland rijden. Misschien dat je onderweg één keer moet bijladen, maar tanken zou met een camper met verbrandingsmotor ook wel moeten met zo’n afstand.

De camperopbouw zou volgens Vanlifer direct achterop het chassis van een Semi worden gebouwd en biedt dan leef- en slaapruimte voor zes personen, inclusief keuken, toilet en alle andere luxe die campers kennen.

Het laden van de Semi zou kunnen bij het uitgebreide SuperCharger netwerk dat Tesla door heel Europa heeft. Range-anxiety hoeft de vakantiepret dus niet te bederven. De Tesla Semi Vanlifer bestaat nu enkel op papier, maar het bedrijf werkt aan een 3D model om te zien of het project eventueel levensvatbaar zou kunnen zijn.

Verder blijft de Tesla Semi Camper vooral een droom(vakantie), want hoewel er heel wat getest wordt met de Semi, is hij nog altijd niet in productie. Het is overigens niet de eerste keer dat er gedagdroomd wordt over een Tesla Semi als basis voor een camper.

Bron + Foto’s: Vanlifer

Eén reactie op “Op (droom)vakantie met een Tesla Semi?

  • c.Klessens

    Waarom wordt er niet meteen bekend gemaakt o.a. welk rijbewijs
    totaal leeg gewicht, totaal laadvermogen ( dit is altijd al een probleem}.
    Kilometers welke afgelegd kunnen worden ,Vakantie tijd vraagt altijd doorsneewegen
    Het lijkt me nog een ver van mijn bed show

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer