IAA vernieuwt zichzelf tot IAA Transportation • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

IAA vernieuwt zichzelf tot IAA Transportation

Van 20 tot en met 25 september 2022 vindt in Hannover IAA Transportation, de vakbeurs voor de Europese transportsector die verder gaat waar IAA Nutzfahrzeuge voor de Coronacrisis ophield.

‘People & Goods on the Move’ is het thema van IAA Transportation en dat geeft meteen aan dat het concept van IAA voortaan wat breder is. Er zijn niet alleen de nieuwste bedrijfsvoertuigen te vinden, maar het gaat ook om logistiek, transport en de digitalisering van goederenvervoer op weg naar een klimaatneutrale maatschappij.  

Er komen dan ook themadagen over logistiek, handel, infrastructuur en stedelijke inrichting. Er zal een testbaan zijn voor lastmile voertuigen en ook de internationale awards ontbreken niet, in ieder geval de Bus of the Year, Coach of the Year en Cargo Bike of the Year zijn al bevestigd.

“IAA Transportation is de toonaangevende vakbeurs voor transport, bedrijfsvoertuigen en logistiek. Ons succesvolle concept voor een corona-proof enscenering van IAA Mobility 2021 zal ook worden gebruikt op IAA Transportation in Hannover: de huidige registratiestatus maakt duidelijk dat de conceptuitbreiding door de branche positief is ontvangen. Er zijn al exposantregistraties uit meer dan veertig landen. Het hoge aantal inschrijvingen is verheugend en onderstreept ook de wens van de exposanten om de klanten opnieuw een live-ervaring met de nieuwe producten te bieden”, zegt Jürgen Mindel, directeur van organisator VDA.   

 Met de Last Mile Experience Area presenteert IAA Transportation een innovatief nieuw halconcept. Voor de eerste keer op een beurs zal binnen een compleet stadsdecor worden opgesteld, waarbinnen de nieuwste last mile oplossingen in toepassing worden gepresenteerd. Te zien zal zijn het gebruik van pakketdrones, bezorgrobots, e-transporters, e-cargo bikes, maar ook innovaties uit het Internet-of-Things, datanetwerken en cloudtechnologieën, SaaS-platforms en gedecentraliseerde hubs.

“Met het nieuwe format willen we stedenbouwkundigen, technologieleveranciers, foodretailers en bezorgdiensten samenbrengen met spelers uit de logistieke sector, burgemeesters en lokale politici. Want alleen met intelligente, innovatieve en maatschappelijk geaccepteerde oplossingen kunnen we de groeiende vraag naar binnenstedelijke logistiek creëren en stappen zetten in de richting van klimaatneutraliteit”, aldus Jürgen Mindel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer