19 Albanezen gaan niet naar Engeland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

19 Albanezen gaan niet naar Engeland

De Koninklijke Marechaussee in Hoek van Holland trof afgelopen vrijdag een groep van 19 Albanezen aan die nog net voor de Brexit illegaal in een vrachtwagen de oversteek naar Engeland wilden maken. De 47-jarige Roemeense chauffeur is aangehouden als verdachte van mensensmokkel.

Marechaussees controleerden een vrachtwagen met een Roemeens kenteken die met de ferry naar Engeland wilde reizen. Nadat een migratie-controlehond van de Koninklijke Marechaussee aansloeg bij de aanhanger openden marechaussees het dekzeil en zagen 17 mannen en 2 vrouwen tussen de lading zitten.

De vreemdelingen, in de leeftijd tussen de 19 en 43 jaar, zijn allemaal het vreemdelingentraject ingegaan. De chauffeur is ingesloten en zal voor de rechter-commissaris worden geleid.

Eerder die ochtend werden al 4 vreemdelingen aangetroffen in de haven van Europoort. Zij zaten verstopt in een landbouwvoertuig dat achter op een trailer stond, op weg naar Engeland. Zij hadden geen identiteitsbewijs bij zich en uit onderzoek bleken het 2 burgers van Tsjaad, 1 Libiër en 1 Soedanees te zijn. Ook al deze vreemdelingen zijn het vreemdelingentraject ingegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer