Aangehouden personeel Jan Bakker weer op vrije voeten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Aangehouden personeel Jan Bakker weer op vrije voeten

Mestverwerkings- en transportbedrijf Jan Bakker laat weten dat de aangehouden medewerkers afgelopen weekend door het OM op vrije voeten zijn gesteld. Vanaf dinsdag zijn zij weer volledig aan het werk. De medewerkers hebben meegewerkt aan het onderzoek en zullen thans het vervolg afwachten.

Het onderzoek speelt zich af in de context van wetgeving op het vlak van milieubeheer. In het verleden is meerdere malen met onder andere de NVWA overlegd over hoe zaken te administreren, aangezien regels vaak op verschillende wijzen kunnen worden geïnterpreteerd. Jan Bakker wil benadrukken dat het bedrijf meent dat het bij de registratie en administratie van stoffen die zij opslaat en uitlevert, altijd te goeder trouw heeft gehandeld. Ook heeft Jan Bakker herhaaldelijk op verzoek van de overheid meegedacht om regelgeving te verbeteren en te vereenvoudigen. De samenwerking met instanties als de NVWA en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is zonder meer goed te noemen. Het bedrijf beschouwt het immers als haar maatschappelijke taak om, als één van de grootste mestverwerkers van Nederland, bij te dragen aan een werkbaar en doelmatig systeem. 

Mestverwerkings- en transportbedrijf Jan Bakker zal ook in het verdere verloop van het onderzoek haar medewerking verlenen. Zij wacht de eventuele vervolgstappen vanuit het OM af. Alle bedrijfsactiviteiten gaan vanzelfsprekend door en worden niet door het onderzoek belemmerd of beïnvloed. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer