Amber Alert vanaf september boven de snelweg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Amber Alert vanaf september boven de snelweg

De Amber Alerts voor de opsporing van vermiste kinderen zijn vanaf september ook te zien op de informatieborden boven de snelwegen. Dat schrijft minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) in antwoord op Kamervragen.

Amber AlertWel moet de verkeersveiligheid geborgd blijven. De teksten op de informatiepanelen, die voornamelijk boven de drukste wegen in de Randstad hangen, mogen de verkeersveiligheid niet negatief beïnvloeden. “Noodzakelijke boodschappen in verband met verkeersveiligheid en doorstroming krijgen te allen tijde voorrang.”

De bewindsman schrijft verder dat het landelijke waarschuwingssysteem voor ontvoerde en vermiste kinderen gratis wordt. Onder meer de SGP had daarop aangedrongen. Nu moeten mensen die zich hebben geabonneerd op de dienst nog 25 cent per ontvangen sms betalen. De waarschuwing via e-mail, hyves of pop-ups is al gratis.

Het publieke belang is zo groot dat de dienst helemaal gratis moet zijn, vindt ook Hirsch Ballin. Hij neemt de kosten voor dit jaar op zich. Hij bekijkt samen met zijn collega van Binnenlandse Zaken hoe de kosten voor 2010 en de jaren daarna kunnen worden gedekt.

Amber Alert werd november vorig jaar ingevoerd in Nederland. Het systeem houdt in dat mensen die zich aanmelden via sms, e-mail, hyves of een pop-up op hun computer een bericht kunnen ontvangen. Daarnaast verschijnt een afbeelding van het vermiste of ontvoerde kind op websites die zich hebben aangemeld.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer