Auto weginspecteur geramd door vrachtwagen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Auto weginspecteur geramd door vrachtwagen

Woensdagavond is een voertuig van een weginspecteur aangereden door een vrachtwagen. De weginspecteur was een pechgeval aan het beveiligen op de A2 ter hoogte van Zaltbommel richting Den Bosch.

De chauffeur reed over een afgesloten rijstrook. Deze was namelijk dicht, zodat de berger en de weginspecteur veilig hun werk konden doen. Zij zagen de vrachtwagen op zich afkomen en zijn over de vangrail gesprongen. De weginspecteur is bij het incident lichtgewond geraakt.

De vrachtwagen is door de vangrail gereden en op het fietspad terechtgekomen. Rijkswaterstaat verwachtte zeker tot 03.00 uur bezig te zijn met de afhandeling. Zo moest onder meer de vangrail hersteld worden. Vanaf knooppunt Deil werd het verkeer richting Den Bosch omgeleid via de A15, A27 en A59.

Het negeren van rode kruisen is levensgevaarlijk. Dat is ook met dit incident weer gebleken. Door het negeren van rode kruisen brengen weggebruikers de veiligheid van hulpdiensten en andere weggebruikers in gevaar. Rijstroken worden namelijk altijd af met een reden afgesloten.

Foto’s: Politie Bommelerwaard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer