Berging trein Stavoren afgerond • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Berging trein Stavoren afgerond

De berging van de doorgeschoten trein in Stavoren is woensdagochtend afgerond. Dat meldde een woordvoerder van ProRail.

Treinongeval Stavoren juli 2010De negen deels in elkaar gevouwen treinstellen zijn van elkaar losgeslepen en een voor een door twee grote hijskranen op pontons gehesen. De treinstellen worden eerst naar amsterdam gebracht en vervolgens naar Duitsland, naar de Italiaanse eigenaar.

Zondagavond reed de trein van het Italiaanse onderhoudsbedrijf Speno International dwars door stootblokken en een watersportwinkel in Stavoren. Het bedrijf werkte in opdracht van spoorwegbeheerder ProRail. Door het ongeval ontstond in het Friese stadje een grote ravage.

De treinwagons hadden zich diep in de grond gegraven. Om te voorkomen dat bij het weghalen van de wagons meer schade werd aangericht moesten de bergers eerst kabels en leidingen weghalen. Hierdoor nam de berging iets meer tijd in beslag dan vooraf gedacht. De berging begon in de nacht van maandag op dinsdag.

Dinsdag besloot de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) dat BAM, het bedrijf dat in opdracht van Prorail spoorrails slijpt, niet meer mag rijden met treinen van het Zwiterse bedrijf Speno international. Dit verbod geldt totdat Speno kan aantonen dat het op een veilige manier kan werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer