Ga naar hoofdinhoud

Drugssmokkelaars werken niet thuis – dik 250 kg coke in de haven gevonden

De Douane heeft tijdens een controle in de Rotterdamse haven in de nacht van 16 op 17 maart een partij van 30 kilo cocaïne gevonden. De verdovende middelen zaten verstopt in de luiken van een lege container. Afgelopen weekend werd ook al 221 kg coke aangetroffen. Acht ‘uithalers’ werden aangehouden.

De container die dinsdagnacht werd aangetroffen was op 12 maart, geladen met bananen, vanuit Peru aangekomen in de Rotterdamse haven. Vervolgens is de container vervoerd naar een klant waar de dozen met bananen zijn gelost. De lege container is later weer ingeleverd op de terminal in Rotterdam waar de drugs zijn onderschept.

Het afgelopen weekend heeft de Douane tijdens diverse controles meerdere partijen cocaïne aangetroffen in de Rotterdamse haven. In totaal werd er 221 kilo drugs onderschept. Daarnaast zijn acht uithalers aangehouden.

Op 13 maart jl. werd in de koelmotor van een container die geladen was met bevroren kip een partij van 20 kilo cocaïne aangetroffen. Vervolgens trof de Douane op 14 maart jl. nog eens 6 en 35 kilo cocaïne aan in de koelmotor van containers.

Tenslotte onderschepte men dezelfde dag in een lading tin uit Brazilië een partij van 160 kilo cocaïne. De in beslag genomen verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

Naast genoemde vangsten werden in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 maart twee zogenaamde uithalers aangehouden. Op zondag 15 maart werden er nog twee aangehouden en in de nacht van zondag op maandag 16 maart werden 4 uithalers aangehouden. Uithalers laten zich vaak insluiten op het haventerrein en proberen dan de verdovende middelen te smokkelen.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam hebben de zaken verder in onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer