Elfde etappe Dakar Rally afgelast • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Elfde etappe Dakar Rally afgelast

De elfde etappe van de Dakar Rally, die voor woensdag gepland stond, is afgelast. De weersverwachtingen in Chili en Argentinië zijn dusdanig slecht, dat de organisatoren besloten hebben de rit te schrappen.

Dakar 2009De karavaan zou woensdag vanuit Copiapo starten en de grens oversteken naar de Argentijnse plaats Fiambala. De elfde etappe stond te boek als een van de zwaarste, waarbij de deelnemers 680 kilometer moesten afleggen met een klassementsproef over 215 kilometer.

Trucker Gerard de Rooy zat klassementsleider Vladimir Chagin dinsdag in de omgeving van de Chileense mijnstad Copiapo flink op de hielen. De Nederlander finishte in de tiende etappe van de Dakar Rally als tweede, op slechts 1 minuut 43 van de Rus. De andere Russische Kamaz-rijder Firdaoes Kabirov werd derde op bijna veertien minuten van zijn landgenoot.
In het klassement blijft Chagin aan de leiding, met een voorsprong van bijna tien minuten op Kabirov en ruim een half uur op De Rooy.

ASO, de organisatie van de Dakar rally, heeft Gerard de Rooy de tijd voor hulpverlening aan Tomecek alsnog gecompenseerd. ASO  brengt de tijd aan finish van 9de etappe met 18 minuten terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer