Foto's: Wegwerkzaamheden E17 eisen leven • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Wegwerkzaamheden E17 eisen leven

In België is er donderdag weer een ongeval gebeurd op de E17. Dit keer botsten vier trucks en twee auto’s op elkaar in de staart van de file voor de wegwerken. De ravage was enorm. Eén vrachtwagenchauffeur kwam om het leven, vier anderen raakten gewond.
E17 ongevalHet ongeval gebeurde tussen Deinze en Zwijnaarde. De wegwerkzaamheden op de E17 zijn onderwerp van discussie bij onze zuiderburen. Omdat automobilisten er de maximumsnelheid niet respecteren en het constant aanschuiven  in de file  is, moesten de hulpdiensten de voorbije twee maanden al tien keer uitrukken voor ongevallen met gewonden.

Vorige week dinsdag reden op amper vijf kilometer van de plaats waar het ongeval donderdag gebeurde, nog drie vrachtwagens op elkaar in. Ook toen merkte een chauffeur de file te laat op. Dat eiste twee gewonden.  “Het valt moeilijk te begrijpen hoe het komt dat die drama’s blijven gebeuren”, zegt luitenant Marnique Van De Vijver van de brandweer van Gavere. Aan de weersomstandigheden heeft het veelal niet gelegen. De zware ongevallen van deze week gebeurden alleszins bij droog weer. “En de signalisatie op de E17 is ook duidelijk. Onaangepaste snelheid en onoplettendheid zijn de belangrijkste oorzaken”, aldus de brandweerman. De wegwerkzaamheden op de E17 duren nog tot einde augustus.

Bron + Foto’s: Nieuwsblad/pdv

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer