Franse politie rolt rijdende Roemeense bende op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Franse politie rolt rijdende Roemeense bende op

De Franse gendarmerie in Loiret heeft een Roemeense bende opgerold die rijdend op de snelweg vrachtwagens beroofde. De bende wordt verdacht van het plegen van 21 overvallen in vijf Franse regio’s. In totaal maakten ze voor 3,5 miljoen euro buit aan cosmetica, tabak en multimediaproducten.

De politie was de bende al sinds voorjaar 2018 op het spoor. Op 6 november jl. kon de politie tijdens een uitzonderlijke operatie met inzet van tachtig militairen de bende op heterdaad betrappen, op de A10 tussen Orleans en Blois. De politie spreekt van ‘acrobatische toeren’, waarbij de Roemenen volgens de bekende ‘Roemeense methode’ te werk gaan: een speciaal toegeruste auto gaat dicht achter een oplegger of aanhangwagen rijden, die wordt opengebroken en (een deel van) de lading wordt overgeladen in de auto. En dat alles met snelheden tussen de 80 en 90 km/h.

De bende werd tijdens de laatste daad gefilmd, onder meer vanuit de lucht. Na de heterdaad kon de bende in hun hotel worden gearresteerd. De buit, cosmetica ter waarde van 420.000 euro, werd in beslag genomen.

Ook in Nederland werden soortgelijke overvallen gepleegd, maar dat leidde niet tot veroordelingen.

Eén reactie op “Franse politie rolt rijdende Roemeense bende op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer