Goederenvervoer naar haven ernstig gestremd • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Goederenvervoer naar haven ernstig gestremd

Het goederenvervoer per spoor van en naar de Rotterdamse haven is nog dagenlang ernstig gestremd door het treinongeluk bij Barendrecht. Dat bevestigden spoorbeheerder Prorail en railvervoerder DB Schenker vrijdag.

goederentrein crash 2009De route via Barendrecht is volledig afgesloten voor goederenvervoer. Goederentreinen kunnen alleen in beperkte mate via het rangeerterrein bij het Feyenoordstadion de havenspoorlijn van de Betuweroute op.
“De haven is bereikbaar, maar de capaciteit is sterk gereduceerd”, aldus een woordvoeder van DB Schenker. “Het is alsof het verkeer van drie rijbanen ineens over de vluchtstrook moet.”
Het is onduidelijk hoelang de stremming zal duren. De onderzoekers moeten het spoor eerst vrijgeven voordat ProRail aan de slag kan met schoonmaakwerk en reparatie. DB Schenker verwacht dat de verstoring zeker vijf dagen zal duren.
Het is volgens de railvervoerder nog te vroeg om aan te geven hoeveel schade bedrijven lijden door de vertragingen. “We proberen nu vooral de schade te beperken. We doen er alles aan om een onhandelbare situatie met files op het spoor te voorkomen, door treinen eerder tegen te houden of te zorgen dat ze niet vertrekken.”
De forse beperking van het goederenvervoer toont de kwetsbaarheid van de Rotterdamse haven, aldus de woordvoerder van DB Schenker. “De havenspoorlijn is de aorta van de haven. Als daar iets gebeurt valt bijna alles stil. De havens van Antwerpen en Hamburg hebben veel meer alternatieve routes.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer