Ga naar hoofdinhoud

Grote Nederlands-Britse drugslijn opgerold

Een grote Nederlands-Britse drugslijn is opgerold met de arrestatie van dertien mannen in diverse Britse steden. Zij zijn leden van een bende die verantwoordelijk is voor het importeren van meer dan 50 ton drugs ter waarde van miljarden Britse ponden. De drugs werden anderhalf jaar lang vanuit Nederland naar Groot-Brittannië vervoerd.

Dat meldt het National Crime Agency, dat lang onderzoek deed naar de drugslijn.

De mannen worden verdacht deel uit te maken van de Britse tak van een georganiseerde criminele groep die Nederlandse en Britse bedrijven gebruikt om heroïne, cocaïne en cannabis te importeren – in vrachtwagens met groenten en sap – via Britse havens. Dat gebeurde gedurende een periode van 18 maanden.

In april van dit jaar werden al vier mannen en twee vrouwen gearresteerd. Zij wachten momenteel op uitlevering aan het Verenigd Koninkrijk.

De National Crime Agency kwam de drugslijn op het spoor na de onderschepping van drie zendingen in september 2018. De zendingen bevatten 351 kilo cocaïne, 92 kilo heroïne, 250 kilo cannabis en 1.850 kilo hennep / hasj, met een totale straatwaarde van meer dan 35 miljoen euro. Onderzoek wees uit dat er tussen februari 2017 en oktober 2018 meerdere malen dergelijke drugstransporten hadden plaatsgevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer