Inklimmers gaan tevergeefs op eierdozen liggen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Inklimmers gaan tevergeefs op eierdozen liggen

Photo by Aphiwat chuangchoem on Pexels.com

De Koninklijke Marechaussee heeft maandag twee Albanese mannen opgepakt die zich verstopt hadden in een trailer op Hoek van Holland.

De mannen werden gevonden nadat de speurhond aansloeg bij de trailer die gevuld was met een lading eierdozen. Het tweetal had zich in de trailer verschanst en lag bovenop de stapels eierdozen. Ze zijn geweigerd en overgebracht naar Schiphol om terug te keren naar Albanië.

De Marechaussee in Zuid-Holland weigerde maandag ook 5 Britse reizigers vanwege de Covid-inreisbeperkingen. Ze konden niet aannemelijk maken dat ze een noodzakelijke reis moesten maken en konden met de ferry terug naar Engeland. In de haven van Breskens werden 2 Britten geweigerd die met een zeiljacht aankwamen. Ook zij voldeden niet aan een voorwaarde om Nederland in te reizen.

Ook op Schiphol werden diverse reizigers de toegang ontzegd tot Nederland. Sinds 1 januari 2021 heeft de Marechaussee meer dan 80 Britse reizigers geweigerd bij verschillende grensposten op luchthavens en in zeehavens. De weigeringsgrond is over het algemeen het gevaar voor openbare orde en volksgezondheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer