Inklimmers proberen het gewoon nog een keertje • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Inklimmers proberen het gewoon nog een keertje

De politie trof zaterdag in de laadruimte van een vrachtwagen veertien vreemdelingen aan. Ze waren allen in goede gezondheid. De vrachtwagen stond op het terrein van een scheepvaartbedrijf aan de Vulcaanweg in Vlaardigen en was onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. De inklimmers werden op 11 mei ook al in de kladden gegrepen.

Het gaat om vreemdelingen uit Syrië, Palestina en Jemen. De groep bestond uit mannen, waaronder een minderjarige. Agenten haalden de mannen uit de vrachtwagen en brachten ze over naar verschillende politiebureaus. Uit nader onderzoek blijkt dat tien van hen op 11 mei ook al waren aangetroffen in een vrachtwagen op dezelfde locatie. Ze hadden het bevel gekregen direct Nederland en Europa te verlaten en een verbod voor 2 jaar om Europa in te reizen. De vreemdelingen hadden ook daadwerkelijk Nederland verlaten, maar deden –tevergeefs- een nieuwe poging op illegale wijze naar Engeland af te reizen.

Foto: Zeehavenpolitie

Ze hebben opnieuw het besluit gekregen dat ze Nederland en Europa moeten verlaten. De 53-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur is aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer