Intensief onderzoek naar oorzaak truckdrama Nieuw-Beijerland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Intensief onderzoek naar oorzaak truckdrama Nieuw-Beijerland

De politie doet intensief onderzoek naar de oorzaak van het truckdrama dat zich zaterdagavond in Nieuw-Beijerland afspeelde. Zaterdagavond rond 18.00 uur is er een vrachtwagen van de Zuidzijdsedijk gereden. Hij raakte daarbij meerdere mensen. De hulpdiensten zetten meteen alles op alles. Er zijn 6 doden te betreuren en 7 (zwaar)gewonden.

Er was beneden aan de Zuidzijdsedijk een grote buurtbarbecue aan de gang. Een vrachtwagen bovenaan de dijk is vanuit stilstand gaan rijden en door nog onbekende oorzaak van de dijk geraakt. Hierdoor kwam de vrachtwagen midden in de buurtbarbecue terecht. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en zetten direct alles op alles om hulp te verlenen.

Er zijn zes dodelijke slachtoffers te betreuren. Het gaat om een 50-jarige man uit Nieuw-Beijerland, een 32-jarige vrouw uit Oud-Beijerland, een 75-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland, een 41-jarige man uit Goudswaard, een 28-jarige vrouw uit Goudswaard en een 62-jarige man uit Nieuw-Beijerland. Op dit moment liggen er nog 7 slachtoffers in het ziekenhuis, waarvan één persoon in kritieke toestand. Het onderzoek is voorlopig nog bezig. De forensische opsporing ondersteunt daarbij. De vrachtwagen is in beslag genomen worden voor onderzoek.

De chauffeur is aangehouden en overbracht naar een politiebureau. Het gaat om een 46-jarige man uit Spanje. De politie stelt dat hij niet gedronken had. Wel is hij aangehouden voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop en zwaar lichamelijk letsel. Zijn rol bij het incident wordt onderzocht. De politie houdt alle scenario’s over de toedracht open.

De truck en chauffeur horen bij het Spaanse transportbedrijf El Mosca. Dat bedrijf stelt in een verklaring op Facebook haar medeleven te betuigen aan slachtoffers en nabestaanden en werkt samen met de politie om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Het bedrijf wijst evenals diverse getuigen op een ander voertuig dat bij het ongeval betrokken zou zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer