Ga naar hoofdinhoud

Kabinet wil helpen bij financieringsproblemen door Corona

Het kabinet wil kleine tot middelgrote ondernemingen die als gevolg van het coronavirus in financiële problemen komen helpen door garant te staan voor leningen bij kredietverstrekkers. Dat meldt TLN, dat een liveblog bijhoudt over alle economische en logistieke gevolgen van het Corona-virus.

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) onderzoekt of ze de borgstelling MKB-kredieten (BMKB) kan verruimen. Binnen twee weken zou er volgens haar duidelijkheid moeten zijn over de garantstelling. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden geld te lenen om de moeilijke tijd die eraan komt te overbruggen, stelt ze. Banken adviseren transportbedrijven die in financiële problemen dreigen te komen snel contact op te nemen. Hoe eerder problemen bekend zijn, hoe eerder een bank de juiste adviezen kan geven om de problemen aan te pakken.

Een verdere samenvatting uit het liveblog van TLN:

  • De Nederlandse ambassade in Tsjechië laat TLN desgevraagd weten dat Tsjechië nu grenscontroles uitvoert bij tien grensovergangen.
  • Volgens de RIVM is de kans op overdracht van het coronavirus via het gebruik van handscanners ‘zeer klein.’
  • Naar aanleiding van berichten over het sluiten van de grens tussen Italië en Slovenië laat de Sloveense ambassade in Nederland desgevraagd aan TLN weten dat er geen sprake is van sluiting van de grens voor het beroepsgoederenvervoer.
  • TLN ontving een nadere toelichting van zijn Oostenrijkse zusterorganisatie op de maatregelen van de Oostenrijkse federale regering over de grenspassages in relatie tot het coronavirus. Chauffeurs van vrachtwagens vanuit Italië hebben geen medische verklaring nodig over hun gezondheidstoestand. Het stilleggen van het treinverkeer tot 3 april 2020 is niet van toepassing op vrachtvervoer en doorgaande treinen.

Check hier de laatste stand rond het Coronavirus in het liveblog van TLN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer