‘Motoragenten werden geïnstrueerd levensgevaarlijke trucker niet meer te controleren’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Motoragenten werden geïnstrueerd levensgevaarlijke trucker niet meer te controleren’

Foto: Politie - foto ter illustratie

De vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van het met opzet doodrijden van motoragent Arno de Korte, was bij de politie in de regio bekend als ‘levensgevaarlijk’. Motoragenten hadden de instructie gekregen hem niet meer te controleren. Dat zegt de Rotterdamse motoragent, en collega van de Korte, Mike Damen ‘Met het oog op morgen’ op NPO Radio 1.

“Het is heel bijzonder: bij de politie is bekend dat de chauffeur over wie het gaat gewoon levensgevaarlijk was”, aldus de Rotterdamse motoragent Mike Damen. “Daarom wisten we dat we er met de motor niet voor moesten gaan. ‘Als je hem dan toch moet controleren, doe het dan met de auto’, werd ook door de leiding gezegd.” Het zit Damen dwars dat de opgepakte chauffeur nog steeds mocht rondrijden, ondanks de eerdere ongelukken die hij veroorzaakte. “De politie weet dat zo iemand op de weg zit, en wij laten hem gewoon rijden?”

Luister het hele gesprek met Mike Damen hier

Afgelopen vrijdag vond de uitvaart van Arno de Korte plaats. Dat gebeurde met volledige korpseer. Er zijn indrukwekkende beelden van gemaakt.

Bron: NOS – NPO Radio 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer