Nederlandse chauffeur gepakt met 35 kilo coke • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse chauffeur gepakt met 35 kilo coke

De 40-jarige vrachtwagenchauffeur Hendrik van der G. is afgelopen donderdag door het Britse National Crime Agency in hechtenis genomen voor de smokkel van 35 kilo cocaïne. Van der G. verstopte de drugs in de deuren van zijn oplegger.

Van der G. werd donderdag gepakt bij de Humberside Sea Terminal, nadat hij met de ferry uit Hoek van Holland was gereist. Een zoektocht in de vrachtwagen leverde een schuilplaats in de achterdeuren van de oplegger op. Beambten vonden diverse blokken van in totaal 35 kilogram cocaïne. De coke heeft in het Verenigd Koninkrijk een straatwaarde van circa 3,5 miljoen euro.

Zaterdag is de vrachtwagenchauffeur aangeklaagd bij het Grimsby Magistrates Court. Van der G. is beschuldigd van import van cocaïne en samenzwering om het door te verkopen. Hij is in voorlopige hechtenis genomen tot 7 juni, wanneer hij zal verschijnen aan het Leeds Crown Court.

Greg McKenna, regionaal hoofd onderzoek van NCA: “Dit gezamenlijke onderzoek met onze Border Force-collega’s heeft geleid tot de inbeslagname van een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne die op weg was naar Britse steden. Het onderscheppen van deze drugs heeft rechtstreeks invloed op de georganiseerde misdaadgroepen achter de invoer – het kost hen geld, verstoort hun activiteiten en beschadigt tegelijkertijd hun reputatie. We weten dat er verbanden bestaan ​​tussen het aanbod van drugs en gewelddadige misdaad en deze inbeslagname toont de rol van de NCA aan om dat te voorkomen.”

Foto’s: NCA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer