Opa slaapt langs de A27 met 53 kilo harddrugs in de auto • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Opa slaapt langs de A27 met 53 kilo harddrugs in de auto

Photo by Gerd Altmann on Pexels.com

De politie heeft in de nacht van 29 op 30 juli een 72-jarige Brit aangehouden die lag te slapen in een verhuiswagen op een parkeerplaats langs de A27 nabij Maartensdijk. In die verhuiswagen is 53 kilo aan verdovende middelen aangetroffen. Het gaat om 30 kilo heroïne, 20 kilo cocaïne en 3 kilo MDMA. De 72-jarige Brit is vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam die 14 dagen bewaring heeft bevolen.

In een verhuiswagen is 53 kilo aan verdovende middelen aangetroffenVergroot afbeelding In een verhuiswagen is 53 kilo aan verdovende middelen aangetroffen

De man uit Folkstone, Kent, is door de Nederlandse politie aangehouden na een tip vanuit het Verenigd Koninkrijk. De man zou met een verhuiswagen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland rijden om daar drugs op te halen bestemd voor de Britse markt. Naar aanleiding van die tip is de Landelijke Eenheid van de politie een onderzoek gestart.

In het Verenigd Koninkrijk zelf werden twee mannen door de Britse politie opgepakt.

De arrestaties vloeien voort uit Operatie Venetic, een onderzoek waarin de politie live meelas met criminelen via het communicatienetwerk EncroChat. In het Verenigd Koninkrijk zijn honderden arrestaties verricht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer