RDW geeft NSB aan VW • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

RDW geeft NSB aan VW

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft enkele dagen geleden ongeveer honderd kentekens met de lettercombinatie ‘NSB’ uitgegeven,. Dat zei een woordvoerder van de RDW dinsdag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. “Een programmeerfout”, aldus de zegsman. “We hebben het direct teruggedraaid.”
rdw“Wij kregen gistermorgen twee kentekens toegewezen voor twee Volkswagens die we net verkocht hadden en die we deze week aan onze klanten zouden uitgeven. Ik was zeer verrast te zien dat de letters NSB erop stonden. Toen ik onze kopers daarvan op de hoogte bracht waren ze ook zeer geschokt”, zegt verkoopleider Daniël Bakker van de Avenu Groep in Almere.

“Onze klanten weigerden zeer begrijpelijk met een dergelijke nummerplaat rond te rijden en verzochten ons hier iets aan te doen. Terecht natuurlijk en we zijn direct aan de slag gegaan om dit te veranderen. En naar ik begrijp met succes, omdat men bij RDW een fout heeft gemaakt.”

“Dit had nooit mogen gebeuren. Er is een aantal lettercombinaties die absoluut niet uitgegeven mogen worden en NSB is daar een van”, zegt woordvoerder Hans van Geenhuizen van RDW schuldbewust. “Onderzoek wees al snel uit dat een verbod op deze combinatie niet in het computersysteem was ingevoerd, waardoor dit weekeinde toch een kleine honderd kentekens met NSB zijn uitgegeven. Een blunder die we direct hebben hersteld.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer