Ga naar hoofdinhoud

‘Schat, hoe komt die wiet in het keukenkastje?’

Bananen, meloenen, we hebben al heel wat vervoersmiddelen gezien voor drugs. Maar keukenkastjes, die kwamen we nog niet eerder tegen. Tot woensdag. De douane scande tijdens een reguliere controle een container waar keukenkastjes in vervoerd werden. De kastjes kwamen inderdaad overeen met de vrachtbrief, maar daar stond de ruim 1000 kilo marihuana niet op.

Niet alleen fruitcontainers gaan door de scanner. Ook  containers met andere ladingen worden geselecteerd en dat levert dus ook drugsvondsten op. De scanmedewerkers van de douane zijn getraind om direct afwijkingen in de lading te zien ook al is het nog zo goed verstopt.

Toen de uit Canada afkomstige container geopend werd, bleek het vermoeden dat er een luchtje aan de lading zat inderdaad te kloppen. In totaal werden er 2317 pakketten uit de container gehaald en gewogen waarbij de wijzer van de weegschaal op 1042 kilo bleef steken. De keukenkastjes waren overigens bestemd voor een bedrijf in Duitsland. De straatwaarde van de partij is ruim 5 miljoen euro.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband tussen zeehavenpolitie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. De berg wiet is inmiddels vernietigd. Toch zouden we voorzichtig zijn als u de kastjes van uw nieuw aangeschafte keuken in gebruik neemt.

Beeld: OM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer