Ga naar hoofdinhoud

Slimme sticker registreert hartslag inklimmers

De Veiligheid Innovatie Competitite 2019 (VIC) is eerder deze zomer gewonnen door het bedrijf Embedded Acoustics. Het bedrijf heeft de ‘Sentratag’ bedacht, een slimme sticker voor op een container of oplegger die bijhoudt wat er gebeurt. Zelfs de hartslag van een inklimmer wordt waargenomen.

Trilling, geluid, licht en temperatuur. De Sentratag van Embedded Acoustics neemt het waar. En dat kan van groot nut zijn in havens, waar men veel last ondervindt van illegale activiteiten. Drugscriminelen zoeken op opslagterreinen containers met drugs op, en bij ferryterminals proberen mensen mee te liften in opleggers. De Sentratag sticker kan dergelijke activiteiten allemaal waarnemen en een alarm afgeven.

Juryvoorzitter kapitein-ter-zee Chris van den Berg vertelde dat Embedded Acoustics heeft gewonnen omdat het idee praktisch is en relatief snel in te voeren. De winnaar krijgt 200.000 euro om de Sentratag tot een werkend prototype of geteste methode uit te werken.

De ministeries van Defensie en Justitie en Veiligheid en de nationale politie willen het bedrijfsleven met de VIC in een vroeg stadium betrekken bij innovatie rond een actueel thema. Zij organiseerden de wedstrijd daarom dit keer rond het thema ‘smart harbour’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer