‘Spanband niet geschikt voor slepen vrachtwagen’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Spanband niet geschikt voor slepen vrachtwagen’

Is een spanband geschikt om een gestrande vrachtwagen mee weg te slepen? Natuurlijk niet, vond een motoragent woensdagmorgen op de A29. Natuurlijk wel, vinden heel veel mensen die reageren op de post van de politie Rotterdam.

“Bandje erom en gaan. Dat zal mogelijk de gedachte geweest zijn. Maar dit kan toch echt niet hoor. Als je collega met pech staat wil je die helpen. Nobel streven, maar neem dan wel de juiste spullen mee”, schrijft de politie in een post op Facebook bij twee foto’s waarbij een bestelauto een gestrande Scania wilde slepen met als sleepkabel een spanband.

Niet zo’n goed idee, vindt de politie. “Een spanband is bedoeld en gemaakt om lading te zekeren, vast te binden, te spannen zoals dat heet, om te zorgen dat je lading goed gezekerd is. Die spanband bevestig je en daar komt verder geen bewegende trekkracht op te staan. Ze zijn bedoeld en gemaakt om te zekeren, niet om steeds uitgerekt te worden zoals bijvoorbeeld bij slepen. Als je met je bestelbus amper 2000 kg mag trekken ga je dus géén vrachtwagen trekken die al iets van 8000 kg weegt. En als je daar dan ook nog eens een spanband voor gaat gebruiken dan snap je het dus echt niet. En de spanband van de bestelbus was voor het gemak maar om de achteras bevestigd. Tja , je bent beroepschauffeur, zowel van de bestelbus als van de vrachtwagen. Daar verwachten wij van de verkeerspolitie zéker dit soort gedrag niet van. Dat hiervan proces-verbaal is opgemaakt moge duidelijk zijn. En het was meteen einde rit”, zo spreekt de politie duidelijke taal.

Reageerders op de Facebook-post hebben een heel andere zienswijze dan de politie. Zij vinden dit in de meeste gevallen heel normaal en zeker niet onverantwoord.

7 reacties op “‘Spanband niet geschikt voor slepen vrachtwagen’

 • Stickie

  Ach ja de politie wat moet je er van zeggen..
  Was in elk geval weer makkelijk boete geven als er wat Marokkaantjes vervelend zijn met voetbal wedstrijd dan zie je ze niet…

 • Toeter Knallinga

  Idd, boeven vangen is een moeilijk karwei, daarom staan ze bij hazeldonk allemaal te wachten om chauffeurs te pesten

 • R.Schüller

  Om dit te doen moet je knettergek zijn.
  Mag hopen dat een doorgewinterde berger beter weet dan een amateur die er op af wordt gestuurd.
  Proficiat oplettende Agent de boete kan mij niet hoog genoeg zijn.
  Voor dit soort klussen zijn speciale bedrijven voor.

  1. Stickie

   Haha, wat een zielig figuur ben jij zeg.
   Zelf politie agent zeker? Of ben je gepest op school vroeger?

 • Erik

  Het slepen van een vrachtwagen doe je niet met zo’n busje. Daar gebruik je een andere vrachtwagen voor èn een trekstang.

  1. Stickie

   Misschien stond de trekker wel op heel ongelukkig punt stil, dan is dit de beste en snelste oplossing.
   En dan er bij al zou de spanband stuk gaan het ergste wat er kan gebeuren is dat de trekker weer ergens stil komt te staan wat die toch al deed…

 • Joop

  Hoe verzin je zo iets. In geval van nood is het het proberen waard. Maar om het aan de achteras te bevestigen, denk niet dat dit de meest logische keuze is. Zo te zien betreft het alleen een trekker zonder oplegger o.i.d. Maar ik denk dat de agent wel een goed argument zal hebben gehad, om te bekeuren. Sneu geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer