Supplychain Scania misbruikt voor cocaïnetransport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Supplychain Scania misbruikt voor cocaïnetransport

Drugstransport vindt niet altijd plaats tussen bananen of ananassen. Het transport van onderdelen voor Scania’s naar Zuid-Afrika tot tweemaal toe misbruikt voor cocaïnetransport. De laatste keer werden de drugs in de haven van Durban onderschept door de Hawks politie-eenheid.

Scania Zuid Afrika bevestigt het voorval en geeft aan dat de onderdelenkits uit Latijns Amerika afkomstig waren en zouden worden gebruikt bij productielocaties van Scania in Zuid-Afrika. De cocaïne heeft een straatwaarde van 2,9 miljoen euro.

“Een zeer ongelukkige zaak”, vertelde een woordvoerder van Scania SA aan de website TimesLive. “We treden hier met urgentie tegen op, te meer daar het al de tweede keer is dat het gebeurt.” Op 9 juli jl. werd een partij van 715 kg drugs onderschept in Aeroton, Johannesburg. Die partij kwam ook via de haven van Durban.

“Scania SA werkt volledig en in overeenstemming met haar wettelijke verplichtingen mee met de politie en hun onderzoek. Het leveren van de hoogste kwaliteit en en beste dienstverlening aan onze klanten blijft onze prioriteit en we hebben er alle vertrouwen in dat deze gebeurtenissen op een bevredigende manier zullen worden opgelost door de autoriteiten”, aldus het bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer