TAPA waarschuwt: ‘Ladingdieven ook uit lockdown’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TAPA waarschuwt: ‘Ladingdieven ook uit lockdown’

Branche-organisatie TAPA waarschuwt voor een toename van transportcriminaliteit nu beperkingen in logistiek na de COVID-19 pandemie worden beëindigd. Een toename van ladingdiefstal wordt voorzien.

De uitbraak van Covid-19 en de daaruit voortvloeiende lockdown hebben de activiteiten van de georganiseerde misdaad en de gewone ladingdieven aanzienlijk verstoord, zegt TAPA-president Thorsten Neumann. Desondanks zag TAPA tussen 1 maart en 29 mei toch 400 ladingdiefstallen met een waarde van 16,4 miljoen euro. Neumann verwacht nu een sterke toename van de criminaliteit in alle vervoerswijzen.

Volgens Neumann zal de georganiseerde misdaad proberen de verloren inkomsten te compenseren. Vrachtwagens zijn en blijven het meest kwetsbaar voor aanvallen. Momenteel worden in Europa goederen door de nog geldende beperkingen via ongewone routes vervoerd en via knooppunten waarvan de zwakke punten misschien niet volledig bekend zijn en de doorvoertijden langer zijn, verklaarde Neumann. Files op de knooppunten leiden ook tot gevaren als bestuurders dan geen tijd meer hebben om veilige parkeerplaatsen te bereiken. Daarnaast is het risico op cybercriminaliteit toegenomen doordat ook transportbedrijven veel meer vanuit huis werken, via mogelijk slecht beschermde bedrijfsnetwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer