Transporteur krijgt 7 jaar cel voor cokesmokkel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Transporteur krijgt 7 jaar cel voor cokesmokkel

Een 29-jarige man uit Den Haag en een 64-jarige man uit Noorden (Z-H) zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 7 jaar. Zij smokkelden ruim 1.100 kilo cocaïne het land in. Mannen uit Delft en Den Haag (beide 25 jaar) krijgen 4,5 jaar cel voor hun aandeel in het drugstransport.

In november 2018 kwam een schip de haven van Antwerpen binnen met daarop onder meer een container met avocado’s uit Colombia. De Belgische douanemedewerkers troffen tussen deze vruchten 33 sporttassen aan met in totaal 1.136,6 kilo cocaïne. De autoriteiten haalden de drugs uit de container en gaven de container vervolgens vrij voor verder transport om zo bij de verdachten terecht te komen. De container werd opgehaald door een chauffeur van het transportbedrijf van de 29-jarige verdachte en naar een loods van de 64-jarige verdachte in Nieuwkoop gebracht. Daar greep een arrestatieteam de eigenaar van de loods en de twee 25-jarige mannen in de kraag toen zij de container aan het lossen waren.

Bij het bepalen van de straffen houdt de rechtbank er rekening mee dat de 29-jarige man de grootste rol had bij het drugstransport. De 29-jarige man regelde het transport van de container vanaf de haven naar Nederland, waarbij hij het afleveradres van de container veranderde naar de loods in Nieuwkoop. Zonder hem was deze transactie niet doorgegaan. De rol van de 64-jarige man is iets minder groot, maar omdat hij eerder verschillende keren veroordeeld is voor drugsdelicten krijgt ook hij 7 jaar cel opgelegd.

De man uit Delft was onder meer bij voorbesprekingen over het transport, regelde een busje voor het vervoer, gaf instructies aan de chauffeur en haalde de andere 25-jarige verdachte erbij. Die 25-jarige man uit Den Haag had een relatief passieve rol in het geheel, maar omdat hij eerdere veroordelingen voor drugsdelicten op zijn naam heeft staan, valt zijn straf even hoog uit als die van zijn leeftijdsgenoot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer