Ga naar hoofdinhoud

Trucker rijdt fietster dood omdat zijn dashboard te vol staat

Een vrachtwagenchauffeur uit het Britse Acocks Green heeft een celstraf van 21 maanden en een rij-ontzegging van 34 maanden gekregen nadat hij roekeloos gereden had. Bij een ongeluk kwam een 32-jarige fietster om het leven.

De fietster, een 32-jarige arts uit het plaatselijke ziekenhuis, fietste voor de vrachtwagen van de chauffeur uit. Volgens de rechtbankjury kon de chauffeur haar theoretisch toen minimaal vijf seconden zien. Nadat hij langszij was gekomen sloeg hij linksaf en raakte de fietster. Zij kwam onder de truck terecht en overleed ter plaatse.

De chauffeur gaf ter plekke toe dat er vele items op zijn dashboard stonden, inclusief een extra tafeltje, waardoor zijn zicht op de weg niet optimaal was.

De werkgever van de chauffeur, S & J Transport uit Coleshill, had in 2017 opdracht gegeven het dashboard vrij te maken om zo te kunnen voldoen aan de APK. Dat gebeurde ook, maar diverse items, zoals een ventilator, navigatiesysteem en diverse fun-accessoires waren een dag na de APK weer terug geplaatst.

S & J Transport kreeg een boete van bijna 135.000 euro, plus de rechtbankkosten van ruim 3.500 euro.

Mark Crozier van het onderzoeksteam van de politie: “Ik hoop dat deze uitspraak een serieuze boodschap is voor alle vervoerders en chauffeurs om hun voertuig goed te controleren en indien nodig aan te passen,  aangezien de veiligheid van alle weggebruikers een prioriteit is en altijd moet zijn.”

Eén reactie op “Trucker rijdt fietster dood omdat zijn dashboard te vol staat

  • Bennie veldscholte

    Rij wekelijks Noorwegen hier geldt niks voor de ramen.1e controle is waarschuwing.(geregistreerd).2e keer met het niet verwijderen van de tafels.Nok.1750,;oplopend naar 10.000 nok.kronen.laat de instantie,(s).dat maar Europees aanpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer