VIDEO - Geldtransport verliest kistje met geld op A2 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Geldtransport verliest kistje met geld op A2

Een geldtransportwagen heeft maandagochtend op de A2 bij Beek (Limburg) een kistje met geld verloren. Het geld waaide achterop komende automobilisten voor de banden, ze hoefden het alleen maar op te rapen.

geldtransportHet kistje viel uit de auto toen door nog onbekende oorzaak een deur van de transportwagen open ging. Het kistje, bedoeld voor een pinautomaat, ging open toen het op het wegdek viel, maakte de politie bekend.

Achteropkomende bestuurders stopten massaal om het geld op te rapen. Rudy Bouma van Nieuwsuur reed toevallig langs toen hij de geldkoffer zag liggen. “Het waaide de hele snelweg over. Waar we ook keken, aan beide kanten van de weg lagen biljetten”, zo meldt hij op NOS.nl.  “Mensen graaiden bankbiljetten van de grond en liepen met hun armen vol weer terug naar hun auto, om hun weg te vervolgen.”

Volgens Bouma was er slechts één automobilist die de gevonden biljetten weer aan de toegesnelde politie overhandigde. De chauffeur van de geldauto wilde niet ingaan op het incident. Wel meldde hij dat het geen overval was en dat het voor hem vandaag “een rotdag was”.

Het is niet bekend hoeveel geld er is verdwenen. Ook is niet duidelijk hoeveel biljetten er in de cassette zaten. Bouma zelf zei geen tijd te hebben gehad zelf te graaien. “Wij waren veel te druk de chaos te filmen”, lacht hij. Hij had wel tijd om bijgaande foto te maken en op zijn Twitteraccount te plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer