‘Wat zit er nu weer bij mijn satésaus?’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Wat zit er nu weer bij mijn satésaus?’

Een scherp oplettende medewerker van een transportbedrijf besloot vorig jaar de politie te bellen vanwege een opvallende lading satésaus. Er bleken tientallen kilo’s harddrugs op de twee pallets verborgen. Deze week stonden drie verdachten voor de rechter.

De lading kwam op maandag 16 september 2019 binnen bij een transportbedrijf in De Lier. Bij de aflevering ontstond argwaan, bijvoorbeeld omdat de pallets in onnodig veel plastic waren ingepakt. Ook werd er geen klantformulier overlegd toen daarom werd gevraagd. In plaats daarvan kreeg men een uitdraai van de Kamer van Koophandel, voor een bedrijf in versnellingsbakken.

De pallets werden door de politie onderzocht. Het waren 32 dozen met bakken bevroren satésaus, maar ook 40,6 kilo heroïne en 62,5 kilo cocaïne.

Wie de lading heeft gelost wordt al snel duidelijk. Een 26-jarige man uit Barendrecht kan twee dagen later worden aangehouden onder meer door herkenning op videobeelden. Hij vertelt dat hij het transport samen met een 58-jarige man uit Strijensas, de eigenaar van het bedrijf in versnellingsbakken, heeft geregeld. Bij de doorzoeking van zijn huis worden meerdere telefoons gevonden. Daaruit blijkt dat dat hij veelvuldig contact heeft met een 36-jarige man uit Ridderkerk, die niet alleen weet dát er een transport was maar ook hoeveel kilo’s er in de zending hoorden te zitten.

Het Openbaar Ministerie eiste vijf jaar cel tegen de 26-jarige man uit Barendrecht. Hij had contact gelegd met de man uit Strijensas, en nam het meeste initiatief. Tegen de andere verdachten eiste de officier van justitie vier jaar cel. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer