Weer nieuwe boerenprotesten – ‘Dit is onacceptabel’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Weer nieuwe boerenprotesten – ‘Dit is onacceptabel’

Afgelopen vrijdag, maar ook maandagmorgen weer protesteren boeren bij distributiecentra van onder meer Jumbo. Jumbo CEO Frits van Eerd kreeg zelfs thuis bezoek. “Protestacties van landbouwondernemers waarvan een grote groep andere hardwerkende ondernemers regelrecht slachtoffer is, kunnen niet door de beugel. Zeker niet in deze tijd. Ik begrijp natuurlijk heel goed dat de boeren óók opkomen voor hun bestaan, maar het kan niet de bedoeling zijn dat ze daarmee andere ondernemers in de wielen rijden. Dat is onacceptabel en oncollegiaal.” Dat zegt TLN-voorzitter Elisabeth Post als reactie op recente boerenprotesten bij distributiecentra in onder andere Veghel, Woerden, Geldermalsen en Heerenveen.

Op verschillende plekken in het land blokkeerden tientallen tracktoren de in- en uitgangen van distributiecentra, waardoor vrachtwagens urenlang stil stonden. “Onze chauffeurs en transporteurs verdienen hun geld beroepsmatig op de weg en hebben niet de luxe om thuis te werken. Toch zijn zij de dupe van dit soort acties, terwijl ze er niets mee te maken hebben. Door met trekkers distributiecentra of bedrijven te blokkeren treffen ze onze transportbedrijven die bovendien voor ons allemaal in touw zijn.”

Post begrijpt de positie van de agrarische sector en onderschrijft nadrukkelijk het recht op protest. “Wij willen absoluut niemand het recht om te demonstreren ontzeggen, maar als in deze tijd van economische malaise acties ten koste gaan van mede-ondernemers, kom ik echt in het geweer. Als daardoor ook de bevoorrading van Nederland in gevaar komt, vind ik dat de veiligheidsregio’s in zouden moeten grijpen.” Dat gebeurde al eerder toen acties met trekkers de openbare orde verstoorden en hulpdiensten door blokkades hun werk niet konden doen. “Transportondernemers zijn van vitaal belang voor de bevoorrading van Nederland en moeten ongehinderd van A naar B kunnen rijden”, aldus Elisabeth Post.

2 reacties op “Weer nieuwe boerenprotesten – ‘Dit is onacceptabel’

  • A.Ruygrok

    Ach , iedereen komt op voor z’n belangen… in November 1974 blokkeerde ons WegTransport zonder pardon ….Massaal de wegen en Grens overgangen….,
    A.Ruygrok, Monster.

  • Is TLN zich er wel van bewust hoeveel werk transporterend Nederland heeft van de boeren.
    In plaats van te roepen dat het niet kan, zou het misschien goed zijn om te proberen de beleidsmakers in enkele dagen met een complete stil legging van het land bewust te laten worden van hun beleid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer