Ga naar hoofdinhoud

Weer ’s wat anders: coke tussen autobanden

Drugscriminelen kiezen meestal bananen of meloenen om hun cocaíne bij te leggen, maar dit keer was het een partij autobanden. Ondanks de rubbergeur roken de drugshonden de 1124 kg coke uit Turkije boven alles uit.

Op dinsdag 16 mei 2023 werd in de Rotterdamse haven tijdens een douanecontrole een grote partij cocaïne ontdekt bij een lading autobanden. In totaal gaat het om 1124 kilo met een geschatte straatwaarde van maar liefst 84,3 miljoen euro.

De container was afkomstig uit Turkije en bestemd voor een bedrijf in Hellevoetsluis. Tijdens een controle met narcoticahonden trof de Douane de 23 grote balen en 19 sporttassen cocaïne op de autobanden aan. Vermoedelijk betrof deze partij verdovende middelen een zogenaamde ‘switchpartij’. Hierbij wordt de partij drugs vanuit een container door uithalers geswitched naar een exemplaar dat niet automatisch gecontroleerd wordt.

Afgelopen dagen werden er wederom veel uithalers door de Douane en politie aangehouden. Of die iets met deze partij te maken hebben wordt onderzocht.

Het HARC-team, een inmiddels 27 jaar oud samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn door het Team Bijzondere Bijstand inmiddels vernietigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer