(1 april:) Tjebbe Nabuurs wordt chauffeur; Renault brengt elektrische Magnum op de markt • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

(1 april:) Tjebbe Nabuurs wordt chauffeur; Renault brengt elektrische Magnum op de markt

Op zaterdag is weer een nieuwe maand aangebroken, de maand april in dit geval. Traditioneel een goede dag om elkaar in de maling te nemen. En dat gebeurde ook in de transportsector!

Tjebbe Nabuurs, Managing Director van Nabuurs Supply Chain Solutions, kondigde enige dagen geleden aan omwille van het landelijke chauffeurstekort zijn werkzaamheden als Managing Director naast zich neer te leggen om fulltime aan de slag te gaan als vrachtwagenchauffeur per medio 1 april.

De Douane kondigde voor 1 april een wereldwijde primeur aan. “In aanvulling op ons huidige team van speurhonden starten we een pilot met de inzet van speurkatten. Het nieuwe team van ‘Customs Cats’, oftewel douanekatten, is speciaal getraind om hun unieke vaardigheden in te zetten bij de opsporing van verboden goederen en de detectie van verdachte passagiers”, aldus de Douane. Katten zijn leniger en wendbaarder dan honden. Hierdoor kruipen ze gemakkelijker tussen koffers door en komen ze op plekken die voor honden minder toegankelijk zijn. Bovendien zijn het uitstekende sluipers waardoor de controles ongemerkt uitgevoerd kunnen worden. De katten zouden met hun reukvermogen ook ‘verboden of beschermde vissoorten’ in bagage kunnen ruiken….

Bakker Bedrijfswagens kon bijna niet wachten om te delen dat het mee gaat doen aan de Dakar 2024 met een DAF XDC racetruck. Er is nog ruimte voor sponsoren, aldus Bakker Bedrijfswagens, “dus twijfel niet en neem contact met ons op.”

Scania bracht vandaag naar buiten dat het een nieuwe voorziening heeft voor haar chauffeurs: de Scania Sauna-series. Speciaal ontworpen om stress bij chauffeurs te verminderen en hun welzijn onderweg te verbeteren. Deze editie, die alleen beschikbaar is op voertuigen uit de S-serie, omvat een sauna in slaapcabineformaat, perfect om te ontspannen en de stress weg te nemen. De 250 ondernemers of chauffeurs die het snelst reageren krijgen er een exclusieve badmat bij!

Nog een fantastisch idee van Renault Trucks Nederland: de Magnum komt terug. En wel in elektrische versie!

GINAF presenteerde vol trots het nieuwe Dynodrive+ systeem. Met de Dynodrive+ motor is elk voertuig in een handomdraai om te bouwen naar volledig elektrisch. Door de 2 aandrijfwielen wekt de motor tegelijkertijd zijn eigen stroom op. Er is dus geen batterijpakket of waterstof nodig! De opgewekte energie wordt meteen omgezet in aandrijfkoppel. De Dynodrive+ motor is ook handmatig los te koppelen zodat rijden in full emission zones toegestaan blijft. Het systeem is volgens GINAF per direct en dus op 1 april verkrijgbaar!

Deze foto van een heuse IKEA-truck hoort bij een bericht van bouwer Dijkstra Draisma, die de prijs bekend maakte van de prefab woning SKÄMT, die het samen met IKEA op de markt gaat brengen. De eerste complete geprefabriceerde woning die je zelf op een kavel in elkaar zet. Modulaire woningbouwer Dijkstra Draisma verwacht veel van de samenwerking, meldt woordvoerder Gerrit Rap. “De woning wordt volledig geïndustrialiseerd, demontabel en duurzaam geproduceerd in onze fabriek.” Ontwerpen gaat digitaal en de robot doet de rest. Eenmaal op locatie staat de woning binnen één dag. “De ambities van IKEA sluiten goed aan op het woonproduct en daarom hebben we elkaar de handen in één geslagen”, aldus Joke Grol van IKEA. Voor de duidelijkheid: SKÄMT betekent grap in het Zweeds….

Zelf een leuke 1-aprilgrap in het transport gezien? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer