Ga naar hoofdinhoud

5 redenen om te kiezen voor extra ledverlichting op je truck of trailer

In de wereld van groot transport over de weg is veiligheid een belangrijk thema. We zijn allemaal bekend met de dode hoek en kennen de verhalen van ongelukken met vrachtwagens, waarbij vaak serieuze slachtoffers kunnen vallen. Investeren in veiligheid is daarom belangrijk voor zowel de chauffeur als andere weggebruikers, en natuurlijk de baas, die niet wil dat er iets met zijn voertuigen en ladingen gebeurt. Een manier om de veiligheid rondom je truck en trailer te verbeteren, is door te investeren in extra ledverlichting, die je kunt aanschaffen op Tralert.com. We geven vijf redenen waarom dat een verstandige keuze is.

Beter zicht in donkere omstandigheden

Niet overal waar je komt met je truck is het even goed verlicht. Soms kom je zelfs op plekken waar het aardedonker is. Dan is het toch wel erg fijn als je voor je eigen veiligheid en die van die anderen ervoor kunt zorgen dat jouw zicht geoptimaliseerd wordt. Extra ledverlichting kan een groot verschil maken in hoeveel je daadwerkelijk kunt zien van de omgeving en hoe veilig je je dus voelt achter het stuur wanneer je aan het rijden bent.

Verbeterde zichtbaarheid

Niet alleen voor jezelf kan het toevoegen van extra ledverlichting aan je truck en trailer iets nuttigs zijn. Het helpt namelijk niet alleen om jouw zicht te verbeteren, maar ook om jouw zichtbaarheid te vergroten. Zeker tijdens uitdagende weersomstandigheden, zoals bij hevige regen of mist, heeft het een positief effect op de veiligheid van zowel jouzelf als andere weggebruikers. Het vermindert de kans op ongevallen, omdat je extra goed zichtbaar bent.

Waarschuwingssignalen

Extra ledverlichting kun je ook inzetten om waarschuwingssignalen te creëren, bijvoorbeeld in de vorm van amberkleurige waarschuwingslichten. Zo kun je effectief signaleren naar andere weggebruikers toe wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met een langzaam bewegend voertuig, een speciale lading of een andere situatie waarin extra voorzichtigheid noodzakelijk is. Zo kunnen andere weggebruikers goed zien dat er iets bijzonders op weg is waar ze rekening mee moeten houden en stel je ze in staat om daar op te anticiperen en op tijd te reageren.

Ladingverlichting

Voor je trailer kan aanvullende verlichting binnen de laadruimte van grote waarde zijn. Overdag is er al weinig licht in de trailer, maar als je moet laden of lossen in duistere omgevingen kom je zonder aanvullende verlichting echt licht tekort om je werk te kunnen doen. Extra ledverlichting verhoogt de zichtbaarheid van de lading, vergemakkelijkt het proces en minimaliseert het risico op veroorzaken van schade of het maken van andere fouten, wat in het donker natuurlijk heel goed zou kunnen gebeuren omdat je te weinig ziet.

Waarom ledverlichting?

Maar waarom zou je voor dit alles dan specifiek kiezen voor ledverlichting? Daar zijn verschillende goede redenen voor te bedenken. Ten eerste is ledverlichting veel energiezuiniger dan traditionele verlichting, omdat leds aanzienlijk minder stroom verbruiken om dezelfde hoeveelheid licht te produceren. Hierdoor wordt de belasting op het elektrische systeem van het voertuig verminderd en de levensduur van de accu verlengd. Daarnaast gaat ledverlichting veel langer mee dan traditionele gloeilampen, wat betekent dat je minder vaak lampen hoeft te vervangen. Ook omdat ledverlichting over het algemeen beter bestand is tegen trillingen en schokken. Verder produceren leds relatief weinig warmte in vergelijking met traditionele gloeilampen, wat ze veiliger maakt, omdat ze minder risico op oververhitting en brandgevaar met zich meebrengen.

Er is dus meer dan genoeg reden om te kiezen voor het investeren in extra ledverlichting voor je truck en trailer. Veiligheid gaat immers boven alles en goede verlichting kan daarin een cruciale rol spelen.


Deze tekst is aangeleverd door een commerciële partner en valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van TTM.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer