Bedrijfsauto verzekeren? Zo doe je dat • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bedrijfsauto verzekeren? Zo doe je dat

Net als voor personenauto’s geldt ook voor bedrijfsauto’s dat ze verzekerd moeten zijn. Zonder verzekering mag je er de openbare weg namelijk niet mee op. Wanneer je onlangs jouw eerste bedrijfsauto hebt gekocht, wil je hier ongetwijfeld zo snel mogelijk gebruik van maken. Sluit daarom direct na de aankoop een autoverzekering af. Helaas weet niet iedere ondernemer hoe het verzekeren van een bedrijfsauto in zijn werk gaat. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je jouw bedrijfsauto verzekert.

Kies een geschikte verzekering

Als je nog niet eerder een bedrijfsauto verzekerd hebt, denk je mogelijk dat je dit voertuig op slechts één manier kan verzekeren. Dit is een misvatting, want je kunt uit meerdere zakelijke autoverzekeringen kiezen. De minimale verzekering die je voor een bedrijfsauto af moet sluiten, is een WA-verzekering. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met het voertuig veroorzaakt aan anderen of spullen van anderen.

De verzekering WA + Beperkt Casco gaat een stapje verder, want er wordt ook bepaalde schade aan jouw eigen auto verzekerd. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd voor schade die ontstaat door diefstal, brand en een botsing met loslopende dieren. Tot slot kun je ook nog voor WA + Volledig Casco kiezen. Je bent dan verzekerd voor alle hierboven genoemde zaken, maar ook voor schade aan jouw bedrijfsauto door vandalisme, een aanrijding of een botsing.

Bepaal of jij je wel of niet aanvullend wilt verzekeren

Naast de drie zakelijke autoverzekeringen die we hierboven noemden, kun je ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten voor je bedrijfsauto. Zo bieden veel verzekeraars een inzittendenverzekering aan. Hiermee is schade aan de bestuurder verzekerd, maar ook schade aan eventueel passagiers. Schade aan spullen in of op het voertuig valt eveneens binnen de dekking van deze aanvullende autoverzekering. Verder kun jij je ook nog aanvullend verzekeren voor pechhulp.

Vergelijk om de beste zakelijke autoverzekering te vinden

Weet je inmiddels op welke manier je jouw bedrijfsauto wilt verzekeren? Sluit dan niet de eerste beste verzekering af die je tegenkomt, maar maak eerst een vergelijking. Om een zakelijke autoverzekering te vergelijken kun je het beste een vergelijkingssite gebruiken. Nadat je jouw voorkeuren hebt ingevuld, gaat de site voor je aan de slag. Binnen een paar tellen krijg je een overzicht te zien van zakelijke autoverzekeringen. De premie staat vaak bij iedere verzekering vermeld, waardoor je ook direct weet hoeveel je kwijt bent aan een zakelijke autoverzekering.

Sluit een verzekering voor jouw bedrijfsauto af

Als je een vergelijking gemaakt hebt, weet je waarschijnlijk wat de beste zakelijke autoverzekering is. In dat geval wordt het de hoogste tijd om de verzekering af te sluiten. Bij de meeste verzekeraars kost dit je weinig tijd en moeite, want een zakelijke autoverzekering kun je tegenwoordig vaak online afsluiten. Je kiest op welke manier je jouw bedrijfsauto wilt verzekeren, levert de benodigde gegevens aan en verstuurt jouw aanvraag. Een verzekeraar neemt deze doorgaans snel in behandeling, waardoor het niet lang duurt voordat je met jouw bedrijfsauto de weg op mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer